EU vil ha mobil-TV NÅ

EU-kommisjonen har sett seg lei av at man ikke klarer å bli enige om hvilken mobil-TV-standard som skal brukes i Europa. EU-kommisjonær Viviane Reding mener at noe bør skje, og det fort. Ellers risikerer Europa å miste toget, mener hun.

Reding tilføyer også at interoperabilitet mellom ulike plattformer er viktig, og ser helst at mobil-TV-tjenesten skal bygge på standarden DVB-H, skriver IDG.se.

EU-kommisjonen mener at mobil-TV har stort potensiale, og tjenestens verdensmarked er beregnet til å være verdt rundt 11,4 milliarder Euro om to år.

- Jeg er imidlertid skuffet over bristen i fremgangen. For å dra full nytte av markedet og kunne eksportere en europeisk modell for Mobil-TV, slik vi gjorde med GSM for mobiltelefoner, må industrien og medlemsstatene øke samarbeidet, sier Redint til IDG.se på Cebit.

Formatkrigen
Alternativet til DVB-H er DMB. Med denne standarden sendes TV-signaler til mobilen over digitalradionettet DAB. NRK har så langt satset på denne standarden.

Her til lands har DMB en stor styrke, nemlig at det allerede finnes sendefrekvenser å bruke. For DVB-H finnes det ingen landsdekkende sendefrekvens å bruke per i dag. Det kan vise seg å bli problematisk siden vi her i Norge ikke har ledige sendefrekvenser til dette. Nokia sliter også med å sikre seg frekvenser til DVB-H i andre europeiske land.

Fordelen med DVB-H er at det støtter et større spekter av frekvenser, noe som gjør det mulig å se flere TV-kanaler på mobilen enn man kan med DMB.

Les mer om formatkrigen >

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen