EU vedtar roaming-pristak

De siste dagene har vi fulgt saken om EUs kamp for pristak på roamingpriser i EU- og EØS-land.

I dag kom nyheten om at EU-parlamentet har godkjent EU-kommisjonens forslag til nye roaming-priser.

Det betyr at europeiske mobiloperatører fra nå av ikke kan kreve mer enn 1,2 kroner per minutt når du tar imot samtaler utenfor hjemlandet ditt. Å ringe hjem fra utlandet vil ikke koste deg mer enn fire kroner i minuttet. Skal du ringe innenfor det landet du reiser i, vil maksprisen være 2,70 kroner per minutt.

Selv om de nye pristakene på roaming vil medføre store inntektstap for operatører i EU, henger ikke de norske operatørene med nebbet etter EU-avgjørelsen.

- Riktig av EU
- Vanligvis er vi for at markedet skal få regulere seg selv. Når det gjelder pris på mobilsamtaler i utlandet, viser det seg at det ikke har gått av seg selv. Da er det riktig at EU griper inn, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdal i NetCom til NTB.

Selv om Telenor også er positive til EUs prisregulering, er operatøren litt mer tilbakeholdne med applausen.

- Vi er skeptiske til at EU-kommisjonen vil regulere prisen også på sluttbrukernivå, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til NTB.

Han mener det ikke behøves en prisregulering på sluttbrukernivå, og at Telenor selv ville senket roaming-prisene slik at de tilsvarte EUs nye bestemmelser.

De nye roaming-prisene vil ikke tre i kraft før neste år. Dermed har operatørene i EU fortsatt noen måneder på seg til å håve inn fra abonnenter som bruker mobiltelefon utenlands.

(Kilder: IT-avisen, VG)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen