Det du ikke vil se på nettadressen din
Det du ikke vil se på nettadressen din

EU taler amerikansk piratlov midt imot

En kommende EU-resolusjon langer ut mot SOPA og amerikanske myndigheters nettaktikk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har ikke manglet på kritikk mot «Stop Online Piracy Act» (SOPA) etter at det ble diskutert i den amerikanske kongressen i går. Tirsdag denne uken satt internettgiganter som eBay, Facebook, Google, AOL, Linkedin, Twitter, Yahoo og flere inn en helsides annonse i The New York Times, der de ber om en middelvei.

Hvis lovforslaget blir vedtatt vil innholdsleverandørene, med loven i hånd, kunne få en rettslig kjennelse som vil tvinge internettleverandører, søkemotorer, betalingsløsninger og annonsenettverk til å blokkere og fjerne alle bånd med den aktuelle nettsiden.

Nå kommer også EU på banen

EU har til nå holdt tett i denne saken, men nå har det kommet frem at de går sterkt i mot både SOPA og amerikanske myndigheters taktikk på internett. I en kommende resolusjon legges det blant annet vekt på at man må beskytte ytringsfriheten og internetts integritet. En taktikk der man endrer DNS-er for å ta over internasjonale nettadresser hører ikke hjemme noen steder.

Resolusjonen skal være klar til et møte mellom EU og USA den 20. november i år, der blant annet president Barack Obama vil dukke opp. Så gjenstår det bare å se, om EU kan få USA på andre tanker.

(Kilde: Torrentfreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen