EU krever billigere SMS

SMS i utlandet skal bli billigere. (Foto: Justin Voight / Istockphoto)
SMS i utlandet skal bli billigere. (Foto: Justin Voight / Istockphoto)

EU har sett seg lei på høye priser på SMS over landegrensene. Nå har EU bestemt seg for å sette en grense på hva operatørene kan kreve for at en kunde sender SMS fra andre EU-land. Denne grensen vil havne på 11 eurocent, tilsvarende 88 øre. Målet er å regulere prisen ned til 4 eurocent, eller omtrent 32 øre per tekstmelding.

Gjennomsnittsprisen i dag på tvers av europeiske land er 29 cent, tilsvarende 2,33 kroner. Den første reguleringen fører dermed til en nedgang til bare 14 prosent av dagens gjennomsnittpris.

Gir lavere mobilregning

Dette blir ikke totalprisen for tekstmeldingene, men er en grense på hva den utenlandske operatøren får lov til å belaste operatøren din i Norge for tekstmeldingene. Det vil likevel gi utslag på din egen mobilregning ettersom norske operatører får mulighet til å senke SMS-prisene i utlandet.

En reguleringsplan skal fastsettes i løpet av de neste månedene, og de nye pristakene vil derfor ikke ha innspill for sommerens ferietur til utlandet.

Internettpriser også for høye

EU synes også prisen for internettbruk i utlandet er for høy, og advarer om at de vil regulere prisene også her dersom operatørene selv ikke gjør noe. En reguleringsplan for dataprisene vil også muligens bli bestemt i samme spadetak som SMS-prisene.

– Operatørene selv har åpenbart ikke vilje til å selv regulere ned prisene, så her må EU ta et tak, sier Vivian Reding, IT-kommisjonær i EU.

I fjor regulerte EU også ned roamingprisene for samtaler innenfor europeiske land.

(Kilder: IDG)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen