EU: 80% vekst i bredbånd


(Bilde: CERN)

Adopsjonen av bredbånd er ofte brukt som et barometer på generell IT-utvikling, der EU-sonen ofte har ligget langt bak "storebror" på den andre siden av atlanterhavet. Nå ser det derimot ut som om trenden er i ferd med å snu, og at den europeiske kjempen kan være i ferd med våkne også på teknologifronten.

- Bredere, raskere tilgang til Internett er essensielt for å dra nytte av mulighetene som ligger i informasjonssamfunnet, ifølge IT-kommisjonæren Erkki Liikanen. - Momentumet må nå vedlikeholdes, spesielt gjennom å sikre at markedet er konkurransedyktig.

Europas sterke vekst i januar blir dermed, som vanlig, tillagt økende konkurranse mellom leverandører i de enkelte EU-landene. Veksten har vært størst i de landene med mest konkurranse, ifølge EU-kommisjonen, som også legger vekt på at hvert av de 15 "gamle" EU-landene har sin egen nasjonale bredbåndsstrategi.

Selv etter 80 prosents vekst i begynnelsen av 2004, regner EU-kommisjonen med at det bare er 6 prosent av befolkningen som benytter bredbånd for å koble seg til Internett.

I Norge regner Statistisk Sentralbyrå med at 55 prosent av befolkningen hadde Internett-tilgang i 2003. Den siste "bredbåndsstatistikken" kommer fra 2002 - da det bare var 177 000 nordmenn som hadde bredbånd.

I Norge så vel som i EU er veksten sterkest i urbane og tett befolkede områder.

(Kilder: The Register, EU-kommisjonen, Statistisk Sentralbyrå)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen