EU -kommisjonær sjokkert over prisforskjeller

En polakk som benytter sin mobiltelefon for å ringe hjem fra Malta betaler ti ganger mer enn en finne som bruker mobilen sin for å ringe hjem fra Kypros. En fire minutter samtale fra Malta til Storbritannia kan koste 27,20 kroner for en O2-kunde, mens den samme samtalen koster 57,90 kroner for en Vodafone-abonnent. I begge tilfeller roames det i nettet til Go Mobile.

En brite betaler også dobbelt så mye som en franskmann for å ringe eller motta en samtale i Italia.

Undersøkelsen ble gjort i forbindelse med lanseringen av et nettsted som skal gi EU-innbyggerne mulighet til å sjekke hva det koster dem å ringe hjem fra utlandet. (Se egen sak: Hold styr på utlandsregningen)

Sonepris for nordmenn
I Norge har teleoperatørene selv valgt å innføre faste takster fra utlandet, avhengig av hvilken sone i Europa du befinner deg i. Tilbudet gjelder imidlertid bare for privatkunder.

EUs fokus på skjevheter i ringeprisene mellom EU-land kan presse frem lavere priser på utenlandssamtaler, noe som forhåpentlig vil komme også norske reisende til gode. – Med den utviklingen vi har sett i andre teletjenester er prisen for å bruke en mobiltelefon i utlandet vanskelig å tro.

Rettferdige priser
Vi vil ha sterkere konkurranse for å oppnå rimeligere og mer rettferdige ringepriser, sier Reding.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen