EU: - Windows-kode ikke godt nok

Programvaregiganten annonserte i forrige uke at de kom til å lisensiere ut deler av kildekoden til Windows, i et forsøk på å møte kravene satt frem av EU. Et konfidensielt brev fra EU til Microsoft tidligere i januar advarer Microsoft mot å slippe koden, og understreker at det ikke vil være nok for å møte kravene.

- Kildekoden var aldri spurt etter eller ønsket velkommen, skriver en britisk informatiker i en rapport om Microsofts forsøk på å møte EU-kommisjonens krav. Neelie Kroes i kommisjonen sa at hun var "overrasket" da Microsoft annonserte lisensieringen forrige uke. Når man nå vet at selskapet var instruert om at kildekoden ikke ville møte kravene, kan man se den kommentaren i et annet lys.

Microsoft forsøkte tidligere å overlevere 12 000 sider med teknisk dokumentasjon til EU, som skulle gjøre det mulig å skrive programvare som jobbet mot Windows Server. Etter 42 timers arbeid med svært enkle oppgaver, klarte ikke eksterne tekniske eksperter å skrive programvare som gjorde nettopp dette. EUs eksperter kalte dokumentasjonen "ubrukelig." Også eksperter fra IBM, Novell, Oracle og Sun klaget på dokumentasjonen var ubrukelig.

Om EU bestemmer at Microsoft ikke har møtt kravene fra EU, vil de få dagsbøter på $2,4 millioner, vel 16 millioner kroner. Dagsbøtene vil bli regnet fra 15. desember 2005, en sum som blir på 800 millioner kroner.

Kilde: WindowsITPro

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen