Hackere skal bli straffet hardere hvis de driver med kriminelle handlinger.
Teknofil
Hackere skal bli straffet hardere hvis de driver med kriminelle handlinger. (Bilde: Montasje: Shutterstock)

EU vil innføre strengere straffer for datakriminalitet

Vil ta hackere og overvåkere.

Hacking, overvåking, DDOS-angrep og bedriftsspionasje er alle reelle farer i dagens moderne samfunn, og flere nasjoner og selskaper blir rammet av dem hver eneste dag. Nå vil EU at strafferammen for slike lovbrudd skal samsvare mer med skaden de faktisk forårsaker.

Fem år for dataangrep

De 28 medlemslandene har nå blitt enige om å øke strafferammen for Internett-relaterte lovbrudd, spesielt de som rammer nasjonal sikkerhet. 

Med de nye strafferammene vil du få minst tre år i fengsel for å drive et botnet, eller fem år for å angripe "kritisk infrastruktur", slik som kraftverk. Det skal heller ikke hjelpe for selskaper å ansette eksterne hackere for å drive bedriftsspionasje. Skulle hackeren bli oppdaget vil hele selskapet stå som ansvarlig, og straffes deretter. 

Innføres innen to år

De nye strafferammene er fortsatt ikke innført i EU-landene, som har to år på seg å rette seg etter de nye bestemmelsene. Ifølge Reuters er imidlertid en uoffisiell avtale på plass som sier at flere av landene ikke kommer til å vente to år på å iverksette de nye reglene.

(Kilde: Reuters via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen