EU-raid hos Intel

Intel er for tiden i rampelyset etter mistanke og påstander om å tatt i bruk ulovlige virkemidler i kampen mot sine konkurrenter - i all hovedsak AMD.

Tidligere i år satte japanske FTC søkelyset på Intels praksis, og nylig gikk AMD til sak mot giganten. AMD mener Intel har drevet med urettmessigheter som hindrer fri konkurranse.

Nå har også Europakommisjonen tatt affære. Kommisjonen var i går på inspeksjon ved flere Intel-lokaliseringer i Europa, samt hos enkelte av selskapets kunder. Det er ikke kjent hvilke selskaper eller lokasjoner dette dreier seg om.

Det er for øvrig ikke noe nytt at EU ser nærmere på Intels forretningspraksis. Allerede i 2000 startet de første undersøkelsene, men måtte senere legges ned på grunn av manglende bevismateriale.

AMD var raskt ute med å bifalle EUs siste Intel-raid. Ifølge visepresident hos AMD, Thomas M. McCoy, er undersøkelsene gode nyheter for forbrukere over hele Europa:

- Every computer user has a strong interest in ensuring that the full truth about Intel's anti-competitive abuses is revealed and corrected.

Europakommisjonen er EUs utøvende organ og har blant annet som oppgave å påse at lovgivning og traktater overholdes.

(Kilder: X-bit labs, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen