(Bilde: Hardware.no/iStock 11794877/Apple)

EU planlegger storoffensiv mot Apple

Liker ikke at Apple holder kundene i mørket rundt Apple Care-alternativer.

I desember i fjor fikk Apple en saftig bot i Italia, for å ikke ha informert kundene sine godt nok om alternativer til deres garantitilbud, Apple Care.

I tillegg til boten måtte de gjøre endringer på pakningene Apple Care selges i, slik at det kom klarere frem at ethvert EU-land gir forbrukere to års garanti på produkter de kjøper.

Nå, nesten ett år senere, synes ikke Europakommisjonens justiskommisær Viviane Reding at Apple har gjort en god nok jobb.

Viviane Reding er ikke fornøyd med hvordan Apple unngår å fortelle om hvordan garantier fungerer i EU.
Viviane Reding er ikke fornøyd med hvordan Apple unngår å fortelle om hvordan garantier fungerer i EU.Foto: EU

I den anledning har hun sendt ut brev til alle medlemslandene i EU, hvor hun ber om mer informasjon rundt Apples praksis. Hun vil finne ut om Apple har vært flinke nok til å informere kundene sine om deres "automatiske og gratis rett til minimum to års garanti" på produkter de kjøper.

Oppfordrer medlemsland til å ta affære

Grunnen til at Europakommisjonen ikke tar saken i egne hender er fordi de rett og slett ikke har lov. I stedet må de gå til medlemslandene, og be dem ta saken i egne hender. Teknisk sett kan kommisjonen dele ut represalier til de land som ikke tar stilling til saken, men nå i første hånd har de bare valgt å sende ut et brev med instrukser.

Selv om Apple lenker til forskjellene mellom Apple Care og EUs garantilov, og det faktisk er flere forskjeller, er det ikke godt nok for EU, ifølge brevet sendt ut av Reding.

Problemet skal være måten de presenterer det på, og at kunder ikke blir gjort oppmerksomme på en mer direkte måte når de blir tilbudt Apple Care-garantien.

Tikkende bombe

Nå gjenstår det bare å se hvordan de ulike medlemslandene vil ta hånd om saken, og hva det vil ha å si for Apples Apple Care-tjeneste i Europa.

I brevet står det ganske klart at de ikke er fornøyde med hvordan Apple har håndtert pålegget de fikk i Italia. Skulle det vise seg at resten av EU er enige, kan det bli en virkelig hodepine for Apple.

Apple Care selges som et tillegg til deres telefoner, musikkavspillere, nettbrett og datamaskiner, og tilbyr to års garanti på produktet. Garantien inkluderer gratis reparasjon, fiksing av mangler og gratis support og hjelp.

Les også: Apple slenger flere ting opp i skyen)

(Kilde: Bloomberg, Tech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen