Etterlyser standard

Med funksjoner som 3G-tilgang, WLAN og blåtann, har dagens mobiltelefoner stadig flere muligheter til å knyttes opp mot andre enheter. Disse mulighetene gjør samtidig mobiltelefoner mer sårbare mot virusangrep.

Bransjen har imidlertid problemer med å bli enige om hvorvidt mobilvirus utgjør en reell trussel eller ikke. Mens antivirusselskapene er ivrige på å opplyse om nye virusforekomster, mener andre at vi kan ta det med ro en god stund til.

Antivirusselskapet F-Secure ble tidligere i sommer beskyldt for å krisemaksimere faren for mobilvirus med den hensikten å fremme sine egne antivirusprodukter.

Nå melder Trusted Computing Group at de ønsker å skape en felles standard som skal gjøre mobiltelefoner mer beskyttet mot virusangrep.

Trusted Computing Group er en sikkerhetsorganisasjon hvor både Nokia, Motorola, Samsung, Verisign og Vodafone er medlemmer. Organisasjonen mener i følge Computerworld at den økende tilgangen til trådløse tilkoblingsmuligheter på mobiltelefoner gjør at disse bør ha en like høy grad av sikkerhet som vanlige PC-er.

Blant annet ønsker Trusted Computing Group at det skal være mulighet for å viruskontrollere filer som lastes ned og installeres på mobiltelefoner. En standard for rettighetsstyring står også på ønskelisten fra organisasjonen.

I tillegg til dette, ønskes det at at teleoperatørene skal få større mulighet til å kontrollere hvilke nettverk mobiltelefoner kan benyttes i.

(Kilder: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen