Etterfølgeren til Finepix S304 får 10x zoom

Fujifilms bestselger har nå blitt kraftig oppgradert. Kameraet har den samme CCD-brikken som Fujifilm Finepix F410, som vi testet nylig. Ettersom S5000 får større og sannsynligvis skarpere optikk burde bildekvaliteten bli god. Bildebrikken har 3.1 Megapiksler, men kameraet kan levere interpolerte bildefiler på 6 Megapiksler.

Den største nyheten på kameraet er utvilsomt det nye objektivet. S5000 får en imponerende 10x optisk zoom, opp fra 6x på forgjengeren. Dermed vil kameraet konkurrere direkte mot Olympus sine kameraer i 7xx-serien. Objektivet har en brennvidde tilsvarende 37-370 mm. Et fornuftig zoom-område, selv om en kraftigere vidvinkel ville vært å foretrekke. Dette kan man imidlertid få med et ekstra vidvinkeladapter. Objektivet blir meget lyssterkt, med F2.8 på vidvinkel og F3.2 på tele.

Det største problemet med S304 var egenskapene i svakt lys. S5000 har fremdeles bare en elektronisk bildesøker, og det fremgår ikke av Fujifilms informasjon om den er forbedret. Det vil vi imidlertid anta, da søkeren på S304 var sjeldent lyssvak.

Fokusegenskapene i svakt lys må vi anta er kraftig forbedret, da det nye kameraet er utstyrt med en hjelpelampe til autofokusen. Nytt er også at kameraet har manuell fokus og kontinuerlig fokus.

Vi synes designet til nye S5000 er rålekkert. Det nye, sorte designet ser ut som det er et profesjonelt speilrefleks. Kameraet er imidlertid, såvidt vi har kjennskap til, laget i plast som forgjengeren.

Videomodusen er også forbedret, og kameraet har nå video med lyd i 320x240 piksler oppløsning og 30 bilder per sekund.

Pris og tilgjengelighet i Norge er enda ikke kjent. Hvis prisen blir på nivå med gamle S304 blir imidlertid dette et kamera konkurrentene virkelig må se opp for...

Pressemelding og spesifikasjoner følger på de neste sidene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen