Etterfølgeren til D40x

Nikon har i dag lansert D60, etterfølgeren til D40x. Vi merker oss at Nikon ikke har gjort de helt store forandringene, men gjort moderate, tidsriktige oppgraderinger. Blant nyhetene er støvrensing på sensoren, muligheten for å gjøre redigering av bilder i kameraet, inkl. prosessering av råfiler. Selve kamerahuset er arvet fra D40-serien, hvilket betyr et lite og kompakt kamerahus, fremdeles uten autofokusmotor. Men med de objektivlanseringene som har vært det siste året, har behovet for autofokusmotoren gledeligvis blitt mindre. Kameraet vil bli solgt med to kitobjektiver, både det kjente AF-S 18-55II fra D40(x), og det nyere AF-S 18-55VR med bildestabilisator.

Sensoren ser ut til å være den samme vi kjenner fra D40x og Nikon D80, på 10MP, men nytt i denne modellen er at man kan presse lysfølsomheten opptil ca ISO3200 ved å sette +1 trinn i eksponeringskompensasjon. Både D40x og D80 har ISO1600 som max (noe denne også har), men kan ikke bruke ytterligere eksponeringskompensasjon.

Søkeren er nokså lik fra D40, men har etter pressemeldingen å dømme fått litt mer informasjon. Vi ser ingen liveview her, så det blir nok forbeholdt de dyrere kameraene fra Nikon foreløpig. Nytt er også en øyesensor, som automatisk skrur av LCD-skjermen når du kikker i søkeren. Dette er både for å spare strøm, og for å spare brukeren for unødvendige forstyrrelser.

Oppdatert: Vi beklager at det feilaktig har stått at kameraet har innebygget støtte for CLS og trådløse blitser. Kameraet støtter CLS bare ved bruk av SB-800 eller SU-800 son commander-enhet. I den norske pressemeldingen, står det: "Kameraets innebygde blits gir utmerkede resultater takket være Nikon i-TTL avansert blitssystem, og har også mulighet for bruk av flere fjernstyrte blitser.", noe undertegnede har mistolket til at kameraet har fått støtte for fjernstyring av blits, slik bl.a. Nikon D80 har.

Oppdatert: Villedende pris på kameraet i kit med 18-55VR-objektivet, er i følge Nikon Norge kr 5990,-. Kamerahuset alene vil koste kr 4990,-. Det må vi si virker meget gunstig, særlig når vi tar i betraktning at markedsprisen trolig blir en del lavere. Prisene for de andre alternativene er ikke tilgjengelig, men vil nok bli lavere enn dette. Salgsstart er slutten av februar 2008.

Nikon D60
● Hurtig oppstart på 0.19 sekunder
● Seriefoto med 3 bilder per sekund, inntil 100 jpg-bilder
● 3 autofokuspunkter
● Øyesensor som skrur av skjermen når du ser gjennom søkeren
● Nikon 3D Color Matrix Metering II lysmåler med 420 punkter
● ISO-verdier fra 100-1600
● Pentaspeilsøker med 0.8x forstørrelse
● Tar ca 500 bilder på én lading (EN-EL9-batteri)
● Bildetakingsmodi: Auto, auto uten blits, portrett, landskap, barn, sport, nærfoto og nattportrett
● Innebygget i-TTL-blits
● Samtidig opptak av råfiler og jpg Basic-filer
● Personlig tilpassbare kameramenyer
● Mulighet for å legge dato på bildet
● Fullt ut kompatibel med AF-S og AF-I Nikkor-objektiver, utstyrt med autofokusmotor
● Kompatibel med de fleste Nikkor-objektiver i manuellfokus-modus
● Støtter Nikon Creative Lighting System (CLS) med SB-800, SB-600, SB-400, SB-R200 eller det trådløse makroblitssystemet R1C1.
● Kan bruke trådløs fjernkontroll ML-L3 for enkel fjernutløsing.

Nikon ViewNX-programvaren lar deg enkelt dele, organisere og redigere bilder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen