Ett skritt nærmere ekte 3D
Teknofil

Ett skritt nærmere ekte 3D

Forskere ved Universitetet i Osaka har utviklet en teknologi som via tre pico-projektorer (håndholdte projektorer) lar forbrukeren se et tredimensjonalt tåkebilde – eller et hologramaktig bilde i 3D.

Ved å benytte tre projektorer som viser hvert sitt bilde fra tre ulike perspektiver, får man et bilde som endrer seg hvis man ser det fra forskjellige ståsteder.

Systemet benytter seg av det faktum at spredning av lys fra tåken kan retningsstyres. Teknologien projiserer ulike bilder fra forskjellige vinkler på en sylinderformet tåkeskjerm, som på den måten skaper illusjonen av tredimenjonale objekter basert på egen synsvinkel.

Nyttige bruksområder

"Dette projektet startet da vi så en tåkevisning i en fornøyelsespark og lurte på om vi ikke kunne finne på noe mer interessant", uttaler en av forskerne, som fortsetter: "Vi håper at dette systemet kan bli benyttet innenfor blant annet helsevesenet og underholdningsbransjen."

"Vi vil også finne mer brukbart innhold, og forbedre innstillingene slik at tåkevisningen blir mer stabil." Se en demonstrasjonsvideo av teknologien her:


Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Hvis tåkeskjermen kan få økt antall projektorer og fysisk størrelse, vil det være mulig å skape et 360-graders bilde i stort format i fremtiden.

(Kilder: 3D-Display-info, DigInfo TV)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen