Ett operativsystem for hele datasenteret

VMware har lansert det som skal danne grunnlaget for deres cloud computing-strategi.

Cloud computing har blitt et populært buzzword for å levere IT-infrastruktur som en tjeneste der datasenter, servere og operativsystemer bare ligger flytende under tjenestelaget.

Definisjonen til VMware på Virtual Datacenter Operating System er at det er et operativsystem som omfatter hele datasenteret.

VDC-OS er selvfølgelig laget for å være feiltolerant slik at maskinvarefeil ikke gjør at eksempelvis en databasetjeneste faller ned.

Som en del av konseptet plugger man naturligvis inn alle VMwares administrasjonsverktøy for ressursstyring, overvåkning og sikkerhet.

Selv om cloud computing kan gi inntrykk av at alle maskinvare- og software-ressursene bare flyter i en "alltid tilgjengelig sky", er det ikke slik at man bare kan glemme å bygge skikkelig infrastruktur under virtualiseringslaget.

Minne skal fortsatt allokeres på én node, data skal fortsatt skrives til disker, prosessorer må fortsatt gjøre tallknusing og I/O-ytelse er fortsatt en vanlig flaskehals.

Sett fra et sikkerhetsmessig ståsted kan man spørre seg hva som skjer dersom noen hacker operativsystemet som styrer absolutt alle tjenestene i datasenteret. Er det lurt å legge alle eggene i en kurv eller bør man heller dele opp i "mindre skyer"?

Verken VMware eller Citrix har publisert prisene for sine cloud computing-virtualiseringsprodukter i skrivende stund.

(Kilde: Informationweek, VMware)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen