Test

Ett lite hakk råere!

Testresultater

Sony Ericsson W810i

Positive ting Meget god lydBra kameraRDS-radio
Negative ting Dårlig kontakt med headsettIngen linsebeskyttelseHøy pris
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Sony Ericsson W810i

Positive ting Meget god lydBra kameraRDS-radio
Negative ting Dårlig kontakt med headsettIngen linsebeskyttelseHøy pris
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Ved første øyekast er det ikke så store forskjeller mellom de to modellene W800i og W810i. Mest iøynefallende er den nye fargen, og endringen på menyknappene. W800 kom til Norge i hvit og oransje, noe som ble i kraftigste laget for enkelte. W810 kommer i sort, med diskrete oransje detaljer, og med sort headsett.

Slank
En forskjell det ikke er like lett å få øye på er endringen i størrelsen. Den nye versjonen er angivelig en millimeter tynnere enn forløperen. Vekten er den samme, og plassering av sidetaster, Ir-port og minnekortplass er som før. I tillegg har den fått edge (for raskere data) og støtte for 850 MHz (b(brukes bla.a i USA).

På baksiden er de visuelle endringene tydeligere. Kameralinsen bygger litt mer, og det er ikke noe deksel som beskytter linsen mot skitt eller riper. Høyttaleråpningen er også større enn på forgjengeren.

Skjermen på denne mobiltelefonen kan vise 172x220 punkter. Det er en relativt god oppløsning, men ikke bedre enn at du fortsatt lett kan se punktene på skjermen.

Edge
At denne mobiltelefonen har edge betyr at du raskere kan navigere deg rundt på nettet og laste ned e-post, spill, ringetoner eller annet innhold. Minnet er på 20 MB, 14 MB mindre enn forgjengeren. Det følger imidlertid med et ganske romslig minnekort (512MB), og holder ikke dette kan du kjøpe tilleggsminne i form av Memory Stick PRO Duo.

De nye navigasjonstastene ser bra ut, og fungerer også utmerket. Til å begynne med var det litt uvant at joysticken var borte, så vi forsøkte av gammel vane å vippe på den lille senterknappen. Men vi ble raskt vant til at denne kun brukes som kvitteringsknapp, mens den store sølvfargede ringen fungerer som 4-veis navigasjonstast. 

Som musikkspiller er W810 i utmerket. Lydkvaliteten er utsøkt, og øreproppene som følger med er gode. Du kan fortsatt bytte ut øreproppene med egne headsett med 3,5mm standardplugg. 

Stilig
Telefonen kommer med flere stilige temaer, der du kan endre ikonene i menyene totalt. Om du ikke liker den oransje standardbakgrunnen kan du blant annet velge en sort med stiliserte symboler. Den er lekker, men ikke særlig praktisk. Blant annet måtte vi ta av slalombrillene for å kunne lese den røde teksten mot sort bunn.

Det vi liker best med denne mobiltelefonen er at vi på en enkel måte kan høre på radio eller spille musikk, knipse bilder av brukbar kvalitet og lese nyheter på nett. Den er enkel å sende meldinger med, og batterikapasiteten er det ingen ting å utsette på. Den bruker riktig nok noe mer strøm enn forgjengeren uten edge.

Enkelt
Programvaren som lar deg flytte musikk fra CD eller harddisk over på mobilen heter Disc2Phone. Dette gjør overføring av musikk enkelt, om enn noe tidkrevende.

Telefonen støtter USB 2.0, og vi synes det var like greit å kopiere musikken direkte til minnekortet via drag’n’drop.

Svak kontakt
Den eneste umiddelbare svakheten vi finner er at kontakten mellom headsett og mobil er for dårlig. Det skal svært lite til før pluggen mister kontakten med mobilen og lyden forsvinner fra headsettet. Å jogge med mobilen som MP3-spiller kan bli en tålmodighetsprøve. Vi løste det med å klemme bunnpluggen til mobilen med en syltestrikk, men den burde selvsagt være overflødig.

Alt i alt er dette en mobiltelefon det ganske sikkert vil bli stor etterspørsel etter, og vi ser for oss at Sony Ericsson igjen kan komme til å få leveringsproblemer.


Her kan du laste ned brukerhåndboken til Sony Ericsson W810i
.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen