Asus viste frem en drøss av nye spillprodukter på Computex i dag.
Asus viste frem en drøss av nye spillprodukter på Computex i dag. (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Ett trykk, og kabinettet åpner seg

Asus viser frem sin overdådige spillmaskin, og mye annet nytt.

Hardware/Taipei: Dagen før Computex-messen engang hadde åpnet opp dørene, viste Asus stolt frem sine nye, bærbare datamaskiner.

Nå har imidlertid messen endelig åpnet, og Asus har heldigvis mer å vise frem. I dag slapp de nemlig drøssevis av spillutstyr, i form av hodesett, datamus, skjermkort, hovedkort, lydkort og en egen stasjonær PC.

Den transformerende spillmaskinen

La oss begynne med den fysisk største nyheten, nemlig Asus ROG Tytan CG8890 – det nye spillbeistet til Asus. Dette er en ferdigbygget spillmaskin for alle spillerne som ikke vil fikle med maskinvare og bygging, men heller bare fokusere på spillingen.

På innsiden har Asus stappet inn en vannkjølt 3,3 GHz Intel Core i7-3960X-prosessor, 16 GB minne og det heftigste tokjernede skjermkortet på markedet – Nvidia GeForce GTX 690. Den kommer også med doble 128 GB SSD-er i Raid 0, og et Xonar DX-lydkort.

ROG Tytan CG8890.
ROG Tytan CG8890.Foto: Asus

Dette er imidlertid komponenter alle kan få tak i, så Asus har heller valgt å satse steinhardt på unike kabinetter. Derfor har de laget et litt utenomjordisk kabinett fullstappet med lys og en ti-veis vifteløsning.

Men det aller spenstigste her er nok overklokkingsfunksjonen til maskinen, som kan aktiveres med en knapp på toppen av kabinettet.

Trykker du den ned vil prosessoren overklokkes opp til 4,2 GHz, og sidene på kabinettet vil automatisk skyves ut, og avsløre en rekke vifter. Disse skal forsikre at temperaturene holder seg lave mens prosessoren er overklokket.

Baksiden av Tytan CG8890 viser enda flere vifter som setter i gang når du trykker på en knapp.
Baksiden av Tytan CG8890 viser enda flere vifter som setter i gang når du trykker på en knapp.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Hvor nyttig dette egentlig er, hvordan det fungerer i praksis og hvor mye det bråker skal vi ikke si noe om, men det er i hvert fall morsomt å se at Asus prøver noe helt nytt.

Pris og tilgjengelighet er fortsatt ikke kjent.

ROG Orion.
ROG Orion.Foto: Asus

Nye hodesett

Asus lanserte også tre nye hodesett, kalt Vulcan Pro ANC, Orion og Orion Pro.

Førstnevnte er en videreføring av Vulcan ANC som vi har testet tidligere, men kommer denne gangen med virtualisert 7.1-lyd. I tillegg medfølger det en liten USB-dings du kan koble til datamaskinen, hvor du kan velge ulike lydmodi, slik som «FPS» og «Surround».

Orion og Orion Pro skal være myntet på spilleren som er ute etter "presis posisjonering, støykansellering og komfort", ifølge pressemeldingen til Asus. De kommer med uttrekkbare mikrofoner med støyfiltrering, og lyden pumpes ut gjennom 50 millimeter drivere. Ettersom de er såpass store og dekker hele øret, skal de kunne fjerne opptil 30 dB lyd via passiv støyfjerning.

ROG GX1000.
ROG GX1000.Foto: Asus

Pro-utgaven kommer med en liten USB-lydforsterker for å gi deg 7.1-surround.

Spillmus

Sist og minst, GX1000. Dette ser ut til å være en liten og lekker spillmus, som kan by på en DPI på hele 8200, takket være en høypresisjonslaser plassert på undersiden. Den er ergonomisk designet med en relativt lav profil, og hele oversiden ser ut til å være dekket av børstet stål. Ifølge pressemeldingen til Asus skal GX1000 gi spilleren den optimale følelsen, selv etter flere timer med spilling.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Lyst til å lese hva vi syntes om Asus' nyeste spillmaskin?

Vi tester Asus G55VW

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen