Microsofts sjef for Windows, Tami Reller, på en presentasjon tidligere i år.
Microsofts sjef for Windows, Tami Reller, på en presentasjon tidligere i år. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Ett steg nærmere Windows 8-lansering

«Release Preview» er på trappene, den endelige versjonen før lansering.

For snaut to måneder siden ble den første versjonen av Windows 8 lansert. Det var første gang folk flest fikk muligheten til å ta en kikk på det kommende operativsystemet, som har innført en av de mest radikale endringene i brukergrensesnittet på lang tid – Metro.

Nå har Microsoft annonsert at den siste versjonen før endelig lanseirng, en «Release Preview», vil komme den første uken i juni. Dette vil etter all sannsynlighet være den siste versjonen av operativsystemet før den lanseres for fullt.

En slik Release Preview vil trolig være veldig lik det endelige produktet. Dette vil med andre ord være Microsofts store test av det hele før den endelige lanseringen skjer i oktober.

Windows 8 skal være et operativsystem som fungerer like godt på nettbrett og tradisjonelle PC-er. Det kommer både med det tradisjonelle skrivebordet vi har vært kjent med siden Windows 95, men også med en et eget grensesnitt som i all hovedsak er myntet på nettbrett og andre maskiner med berøringsskjerm.

Ryktene skal ha det til at når operativsystemet blir lansert denne høsten, skal det komme i fire forskjellige versjoner.

Kilde: Microsoft på Twitter

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen