Over én tredjedel av spill som lastes ned via Steam blir aldri spilt.
Teknofil
Over én tredjedel av spill som lastes ned via Steam blir aldri spilt. (Bilde: Steam/Teknofil.no)

Ett av tre spill kjøpt på Steam blir aldri spilt

Det viser estimat gjort av nettstedet Ars Technica.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Steam har i løpet av de siste ti årene vokst seg opp til å bli ikke bare være en plattform for Valve å distribuere spillene sine, men også for hundrevis av andre spillutviklere å selge spillene sine. Steam er trolig nettets største spillbutikk, og hver eneste dag kjøper brukere verden over alt fra gamle klassikere til splitter nye bestselgere. 

Nå viser en undersøkelse gjennomført av nettstedet Ars Technica at mange av spillene som blir lastet ned via Valve, ofte med nedsatte priser, aldri blir spilt. Ifølge undersøkelsen blir så mye som 36,9 prosent av spillene som blir lastet ned, mer enn hvert tredje spill, aldri blir spilt. Folk kjøper dem rett og slett bare for å eie dem, ikke for å spille dem. 

DOTA 2 på topp

Dette var ikke det eneste interessante funnet til Ars Technica. De fant også ut at selv om Valve tilbyr hundrevis av spilltitler fra andre utviklere enn dem selv, er det Valves egne spill som rager høyest på topplistene. 13 prosent av spillene flest folk eier er laget av Valve. 

De fant også ut at det relativt nye gratisspillet DOTA 2 er det mest nedlastede Steam-spillet av dem alle, med nesten 26 millioner nedlastinger. Tallene viser også at så godt som alle som har lastet ned DOTA 2, har også prøvd det minst én gang. 

Les hele gjennomgangen av tallene hos Ars Technica, som også røper hvordan de kom frem til tallene. Her er det mye herlig nerdedata å konsumere i påsken!

Ikke nok med at spillene aldri spilles: 
Når de først spilles, gidder bare 10 prosent å spille det ferdig »

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen