Ethernet skal nå 100 Gbit

Alternativ tekst mangler

Den første versjonen av Ethernet ble introdusert for mer enn 30 år siden og krabbet raskt opp på 10 Mbit/s via koax-kabler med enorme dimensjoner. Grunnet en skikkelig standardiseringsprosess ble Ethernet raskt den ledende teknikken for å kople sammen datamaskiner i et nettverk.

I dag har Ethernet utviklet seg til gigabit-hastigheter, men dersom vi skal tro en arbeidsgruppe hos IEEE vil det ikke stoppe her.

En studiegruppe hos IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers Inc) har nemlig bestemt seg for å jobbe med neste versjon av Ethernet. Målet er at neste generasjon skal få en båndbredde på svimlende 100 Gbit per sekund - mao. 10 ganger raskere enn det raskeste grensesnittet vi kjenner i dag.

Strømforbruk, varmeutvikling og brikkedesign for enda raskere kommunikasjon ble oppgitt å være de største utfordringene med det nye designet. Ifølge en talsmann for gruppen forventer man i første omgang å måtte bruke fiberkabler til overføringen av data og at 100 Gbit/s vil være svært vanskelig å få til med tradisjonelle kobberkabler.

Samme talsmann uttaler også at etter at dette prosjektet er gjennomført, vil det komme en oppgradering som tar overføringshastigheten videre forbi 100 Gbit/s.

100 Gbit/s Ethernet-produkter er ventet å debutere på markedet sent i 2009 eller tidlig i 2010.

(Kilde: InfoWorld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen