Et uforglemmelig nummer

Et uforglemmelig nummer

Flere teleoperatører tilbyr nemlig gullnummer. Telenor definerer det som et enkelt nummer som er lett å huske, eksempelvis et nummer med flere like sifre eller siffergrupper. 91919191 og 95020000 er typiske gullnummer. Hos Telenor koster et gullnummer 2.500 kroner.

NetCom opererer med samme pris. Det gjør også Chess. Hos NetCom kan du også få kjøpt sølv- og bronsenummer. Sølvnummer er her definert som et nummer der de fire siste sifrene er like eller et nummer som ender på tre nuller. I et bronsenummer er de tre siste sifrene like eller det ender på to nuller. Prisen for sølv og bronse er henholdsvis 1.500 og 500 kroner.

Ønskenummer
Dersom du ønsker et telefonnummer som betyr noe helt spesielt for akkurat deg, for eksempel et nummer som inneholder fødselsdatoen til dattera di, får du det vederlagsfritt hos NetCom og Chess. Det forutsetter selvsagt at det aktuelle nummeret er ledig. Hos Telenor må du punge ut med 500 kroner for et ønskenummer.

Hos Tele2 får du ikke tilgang på gullnummer eller andre spesialnummer. Du får det nummeret du blir tildelt. Basta!

Private auksjoner
Det finnes flere private auksjonsarenaer på nettet der du kan få kjøpt mer eller mindre attraktive telefonnummer. Her kan du kjøpe og selge telefonnummer. Nummerauksjon finner du eksempelvis på mobilen.no og QXL.no.

Da Erik Melbye i 2001 opprettet nettstedet gullnummer.no fortalte han til Aftenposten at han hadde fått henvendelse fra folk som gjerne ville betale 100.000 kroner for et mobilnummer. Nettstedet gullnummer.no er ikke aktivt i dag.

Post- og teletilsynets informasjonsdirektør Anne Marie Storli har tidligere advart mot denne aktiviteten (Aftenposten, november 2001).

- Kjøp og salg av mobilnumre er ikke ulovlig. Likevel vil jeg advare mot dette. Vanligvis har alle numre seks måneders karantenetid før de overdras. Fri omsetning kan bety mange uønskede oppringninger og SMS - beregnet på den som hadde nummeret før deg.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen