Et spennende år for nett-PC

Fjoråret ble et kjempeår for Acer takket være nett-PC-salget og selskapet stakk av med seieren over flest antall solgte nett-PC-er.

I 2010 varsles det sterk konkurranse fra leverandører som Asus, HP og Samsung. Samtlige av disse å selge 2-3 ganger flere flere nett-PC-er i 2010. Vi bør kanskje spesielt holde utkikk etter Samsung, som til nå har vært en outsider.

Vi håper også at Atom-prosessoren etter hvert vil få sterkere konkurranse fra ARM-arkitekturen. Nett-PC-segmentet trenger flere alternativer for frisk konkurranse!

På grafikkbiten er Nvidia fortsatt på hugget med Ion 2 og kapret nylig en ny kontrakt med Acer om leveranse på en av deres nye Aspire One-maskiner.

Siden finanskrisen har sluppet taket mange steder er det ingen umulighet at det vil komme en del litt dyrere nett-PC-er der man typisk har litt råere spesifikasjoner, eks. større skjerm og bedre grafikkytelse.

Det er også i ferd med å presse seg frem et nytt segment rett over nett-PC-ene, der karakteristikken er ultratynt, ultralett og en skjermstørrelse mellom 10 og 13 tommer.

Vi venter i spenning på hvorvidt endelig man kan nærme seg standard batterilevetid på 8-12 timer, slik at man slipper å dra med seg strømforsyningen for å holde ut en normal arbeidsdag.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen