Et sosialt SIM-kort

Se for deg en mobiltelefon som kan styre TV-en, dimme lyset i stua og som brukes til å betale i bompengeringen. For å få til dette trenger man en noe avansert telefon som i alle fall har blåtann. Derfor er du nødt til å skaffe en telefon som har disse mulighetene innebygget. Dette har den italienske mobiloperatøren TIM tatt tak i, og har nå lansert et SIM-kort som i stedet lar deg bygge dette inn i en hvilken som helst telefon. Kortet har en radiosender innebygget, og kan derfor snakke med andre apparater som er utstyrt med samme type kort.

Z-SIM, som kortet kalles, er det første SIM-kortet som lar mobiltelefonen snakke med TV-en, datamaskinen, kjøkkenmaskinene dine og andre maskiner du har hjemme. Det eneste du trenger er å utstyre apparatene dine med et SIM-kort. Dermed kan alt elektronisk utstyr i huset snakke sammen - i alle fall i teorien. Det hele skal være enkelt å bruke, og du kommuniserer med andre enheter ved hjelp av noen få tastetrykk på telefonen.

TIMs visjon er at du skal bruke mobiltelefonen din til å styre hjemmet. Løsningen skal du blant annet kunne bruke til å styre romtemeratur, skru av og på lys, styre datamaskinen og andre ting hjemme. Det skal også lanseres satelittmottakere med teknologien innebygget, slik at du kan bruke mobilen til å bestille filmer eller programmer du vil se. Før var du nødt til å koble denne mottakeren til en telefonlinje, men nå skal den nye teknologien gjøre at all kommunikasjon foregår via mobiltelefonen.

De nye SIM-kortene lar ikke bare mobilen brukes som fjernkontroll. Med et Z-SIM i telefonen skal du også kunne betale kinobilletter, parkering og bompengeringer.

For at du ikke skal trenge å bekymre deg for at andre får tilgang til mobiltelefonen din og utgi seg for å være deg, skal kortet utstyres med et sikkerhetssystem. I følge TIM skal det være mer avansert enn det vi finner i tilsvarende systemer som blåtann, og skal baseres på kortets PIN-kode.

TIM og Telecom Italias forsknings- og utviklingssenter i Turin har selv utviklet det nye SIM-kortet, og har patent på teknologien. De nye såkalte Z-SIM-kortene er eksklusive for den italienske operatøren, og vil slippes neste år.

(Kilder: Textually.org, Cellulat-News.com, AGI.it)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen