Et skritt nærmere Serial Attached SCSI


SAS bruker to porter til dataoverføring for å øke sikkerhet, ytelse

Ifølge Maxtor, skal man ha klart å oppnå full hastighet med den første prototypen og man kan vel dermed sies å ha tatt et stort skritt i riktig retning for Serial Attached SCSI grensesnitt. 3 Gb/s ble oppnådd mellom en LSI kontroller og Maxtor disk.

To separate porter og kølesing gir god stabilitet, ytelse og gjør at dette vil bli en god standard for "enterprise markedet".

En talsmann for Maxtor bekreftet at dette var det første systemet som fullførte hele prosessen med å skrive til disk og lese informasjonen tilbake - tidligere prototyper brukte kun bufferen. Det forventes nå at SAS vil bli et grensesnitt å regne med fra 2. halvdel i år. Både Maxtor og Seagate vil lansere disker, mens LSI Logic satser på SAS kontrollere.

SAS utvikles slik at den støtter Serial ATA, og det er derfor ikke noe i veien for at dette vil bli en populær standard i kritiske systemer. Det foregår nå flere demonstrasjoner av SAS på Intel Developer Forum, først og fremst fra Seagate og LSI.

Til informasjon kan det nevnes at Adaptec, HP, Intel, Maxtor og Seagate i fjor sommer også demonstrerte en SAS-prototype på HP World.

 

(Kilder: Enterprise Storage Forum, Seagate)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen