Et skritt nærmere PowerBook G5

IBMs PowerPC 970 brikke er kanskje ikke verdens raskeste prosessor, slik Apple hevder. Men prosessoren er i hvert fall rask nok til å slå både AMDs Athlon 64 og Intels Pentium 4 prosessor i noen tester, og ytelsen har pustet et nytt liv i diskusjonen mellom x86 og PPC. Dessuten ser det ut som om IBM har kommet lenger enn både AMD og Intel når det gjelder produksjon av prosessorer ved 90nm. Den nye PowerPC 970FX prosessoren har både lavere effekttap og mindre lekkasje enn transistorene til Intel. Intel har jo som kjent slitt lenge med å produsere prosessorer ved 90nm og Intel har faktisk ikke blitt kvitt alle barndomssykdommene ennå.

Richard Doherty, forskningsdirektør hos Envisioneering uttalte: ”Det ville vært logisk at Apple ville ha valgt fleksibiliteten til denne brikken (PowerPC 970FX) for neste-generasjon bærbare PCer”. Mye tyder på at PowerBook med G5 er nå et skritt nærmere produksjon/lansering ettersom varme og effekttap ikke er et problem, slik det er med dagens PowerPC 970 prosessorer.

Det skal ikke være tvil om at Apple har gjort et meget godt valg av partner i IBM. IBM har både raskere og bedre prosessorer enn Apples tidligere hovedpartner, Motorola. Dessuten har IBM større ressurser til å drive med forskning, utvikling og ikke minst produksjon av nye prosessorer for Apple.

PS! IBMs PowerPC 970FX ble kåret til verdens beste prosessor av In-Stat/MDR tidligere denne uken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen