Et skritt nærmere norsk piratparti?
Teknofil

Et skritt nærmere norsk piratparti?

Det svenske Piratpartiet hadde denne uken åpent møte i Oslo. Her la de opp strategien for både å verve nye medlemmer i Norge, noe eget norsk parti ble derimot ikke startet.

Les også: Piratene vil ha eget parti.

Satser på EU-valget
Teknofil har fått tilsendt referat fra Piratpartiets møte fra partiets representant i Norge Egil Möller. Ifølge referatet var oppslutningen større enn tidligere, men likevel var det ikke enormt mange som hadde møtt opp. Et av temaene for møtet var hvordan det svenske Piratpartiet bør jobbe i Norge for sanke stemmer fra svensker bosatt her. Målet er å få en plass i Europaparlamentet ved neste EU-valg. Her kom det norske møtet frem til at det beste for et parti uten større midler er å satse på jungeltrommene.

- På møtet pratet vi om hvordan vi på ulike måter kan drive valgkamp frem mot EU-valget. Alle var mer eller mindre enige om at den beste metoden er "word of mouth" - å prate med venner og be dem prate med sine venner. Det ble også foreslått at vi kan stelle oss utenfor Oslo S når tog fra Sverige ankommer og dele ut pamfletter, står det i referatet.

EU-valget vil skje i juni i år og det er slett ikke utelukket at et lite parti kan få et sete ved Europaparlamentet. Valgdeltagelsen ved dette valget ligger på under 40 prosent, og partier som satser hardt rundt dette kan ende opp med stor oppslutning totalt sett.

Intet vedtak om norsk oppstart
Det mest interessante for norske pirater er nok om det svenske Piratpartiet går inn for å støtte opp om oppbyggelsen av et eget norsk søsterparti. Ifølge referatet var det omtrent like mange svensker som nordmenn på møtet. Det ble ikke slått fast noe vedtak om å starte opp et norsk parti, derimot var det flere som fikk innføring i hva politikken til Piratpartiet dreier seg om.

- På møtet ble det mest diskusjon rundt piratpolitikk ettersom flere av de som kom ikke var insatt i alle temaene og ville vite mer om hva Piratpartiet står for og hvorfor, påpekes det i referatet.

Den store nye medlemsmassen klarte derimot ikke Piratpartiet å få blant svenskene som hadde møtt opp. Under møtet ble det ikke vervet noen. Derimot kom det inn flere nye innmellelser utover kvelden og morgendagen via piratpartiets nettsider.

Enn så lenge har det altså ikke blitt startet noe eget parti for å kjempe for norske pirater og deres meninger. I så fall må nok norske pirater selv gå hardere inn for å påta seg jobben. Et forsøk noen år tilbake da domenet piratpartiet.no ble registrert har så langt båret lite frukter. Domenet vurderes i dag solgt står det å lese på nettsiden.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen