Et skred av XGI-produkter i 2004


Kilde: PCInpact.com

XGI Technology består av utviklere primært fra Trident og SiS. Selskapet har store planer for 2004 og forventer enorm vekst. Av de 4-5 millioner grafikkbrikkene man forventer å selge, vil bare 10 prosent være for bærbare PC-er.

I år satset selskapet imidlertid litt annerledes og leverte stort sett bare produkter for notebooks - ca. 200 000 enheter. Foreløpig er det kun Club 3D og CP technology som forhandler XGIs produkter, men rykter sier at både Asus og Abit er interessert i å knytte bånd med selskapets produkter. Fullstendig produktliste kan du se her: http://www.xgitech.com/products/index.asp.

Situasjonen i grafikkmarkedet inneholder relativt få overraskelser akkurat slik det ser ut nå. ATI og Nvidia er desidert de mest fremtredende aktørene og XGI må nok snike seg inn bakveien for å skaffe seg forhandlere og kunder. Det skal nevnes at selskapet har en original strategi for å skaffe seg oppmerksomhet. I motsetning til sine rivaler tilbyr nemlig XGI å installere 2 grafikkprosessorer pr. kort - noe som desidert gjør "kulhetsfaktoren" mye større.

Ifølge en benchmarktest hos Hwupgrade.it ser det imidlertid ut som om kortet ikke klare å matche ATI Radeon 9800 XT eller Nvidia GeForce FX 5950. Det eksisterer foreløpig ingen offisiell informasjon om XGIs fremtidsplaner for lansering av nye grafikkbrikker. Ettersom selskapet planlegger å øke salget med 20 ganger til neste år, vil det helt sikkert bli lansert nye produkter. Dette er noe de også er avhengig av for å konkurrere mot ATI R420 og Nvidia NV40.

 

(Kilder: HWupgrade.it, PCInpact, Xbit Labs, XGI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen