Slik ser angivelig planen til Toshiba ut.
Slik ser angivelig planen til Toshiba ut.

Et ras av lekre nyheter fra Toshiba?

Dette er den originale Toshiba TG01 som ryktes å få konkrete oppfølgere.

En gresk nettside har publisert det som angivelig er Toshibas planer for 2009. Og skulle de stemme ser det ut til at dette blir et godt år for alle som er glad i mobiler litt utenom det vanlige.

Under Mobile World Congress i februar lanserte Toshiba telefonen TG01, som har en 4,1 tommers trykkskjerm med oppløsnignen 800 x 480 piksler. Telefonen har alt du kan drømme om av teknologi inkludert en prosessor på 1 GHz, og kjører Windows Mobile.

Les mer om Toshiba TG01 »

De nye ryktene sier at Toshiba allerede har oppfølgerne TG02 og TG03 på vei. Disse telefonene følger samme konsept som TG01, altså fokus på stor skjerm, nettsurfing og teknologi generelt.

Dette informasjonsarket hevdes å stamme fra Toshiba.
Dette informasjonsarket hevdes å stamme fra Toshiba.

TG02

Informasjonen som har dukket opp forteller at TG02 i bunn og grunn blir en TG01. Den store forskjellen skal være at den er vannsikker, slik at selv bergensere kan nyte internett i friluft. TG02 skal ikke være vanntett, men skal tåle vannsprut mot dekselet uten å ta skade av det.

Dermed vil den trolig fungere bra i mange miljøer du ikke engang bør tenke på å ta med lignende telefoner i.

Stemmer dette blir TG03 en videotelefon.
Stemmer dette blir TG03 en videotelefon.

TG03

TG03 skal være en annen variant av TG01 som har fokus på video. Spesifikasjonene skal være de samme som på TG01, men telefonen skal også tilby et fem megapikslers kamera og 5.1 kanalers kringlyd. Programvare skal sørge for god støtte for videoavspilling.

Surfemaskiner?

Dette kan være surfemaskinen K01.
Dette kan være surfemaskinen K01.
Skulle ryktene og spekulasjonene stemme kan det være brenselceller i denne surfemaskinen.
Skulle ryktene og spekulasjonene stemme kan det være brenselceller i denne surfemaskinen.

I tillegg har det lekket ut informasjon om surfemaskinen K01, som har en 4,1 tommers berøringsfølsom trykkskjerm slik Iphone har. Maskinen skal være utstyrt med et utskyvbart fullt tastatur og kjører Windows Mobile 6.5.

Ryktene sier at Toshiba samtidig lanserer K02, som er noe mindre en K01. Skjermen skal være 3,5 tommer, og tastaturet skal være sammenleggbart som på en kamskjelltelefon.

Brenselceller

Til slutt snakkes det også om surfemaskinen L01, som skal ha en 7 tommers skjerm med WVGA-oppløsning, avtagbart fulltastatur og som trolig vil kjøre Windows Mobile. Denne ble for øvrig vist frem på CES-messen i Las Vegas i januar, da som et konsept. Produktet ble drevet av brenselceller, og det er jo alltids lov til å håper at Toshiba har planer om å slippe et produkt med dette. Ifølge Engadget har Toshiba lovet et forbrukerprodukt med brenselceller innen mars neste år.

Ryktene sier at de nye telefonene skal lanseres i fjerde kvartal i år, altså en gang mellom oktober og årsskiftet.

Selv om det er lett å la seg rive med av produkter som dette bør de foreløpig tas med en god klype salt. Informasjonen er på ingen måte bekreftet av Toshiba, så det kan godt vise seg at den lekkede informasjonen er oppspinn.

(Kilder: endagdetmobile.com, wmpoweruser.com, techblog.gr)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen