Et rådyrt mobilvirus

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidligere har de fleste mobilvirus kun angrepet smarttelefoner og andre avanserte enheter. Nå har det imidlertid russiske Kaspersky Lab oppdaget et virus som kan angripe nesten hvilken som helst mobiltelefon.

Det nye viruset har fått navnet SMS.J2ME.RedBrowser.a, og kan smitte alle mobiltelefoner som har støtte for Java. De aller fleste telefoner i dag har støtte for Java, både smarttelefoner og PDA-er, såvel som de enklere modeller.

Viruset er en trojaner, som innebærer at det gir seg ut for å være noe annet enn et virus, for slik å lure seg inn på telefonen din. Trojaneren utgir seg for å være et program kalt RedBrowser, som skal gjøre det mulig å surfe på nett med telefonen uten WAP-forbindelse. Med andre ord; gratis nettsurfing fra mobiltelefonen.

I følge virusforfatteren skal man kunne surfe gratis på WAP-sider via SMS i stedet for WAP-leseren. Surfingen skal foregå ved å sende og motta gratis SMS. Men i steden for at tekstmeldingene er gratis, sender viruset ut tekstmeldinger til rådyre SMS-tjenester, som i følge Digi.no koster 5-6 dollar per stykk.

RedBrowser er som de aller fleste andre virus: du må selv tillate viruset å komme inn i din mobiltelefon før det kan gjøre skade. RedBrowser-viruset får du ved å enten laste det ned fra en WAP-side med mobilens nettleser, eller overføre det fra en annen persons mobiltelefon via blåtann eller via PC. Det lønner seg derfor å alltid være skeptisk til filer du mottar fra andre, samt å ta tilbud som virker for gode til å være sant med en klype salt.

(Kilde: Digi.no, Nettavisen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen