Et programmeringssamfunn som fungerer?

Fungerer det?

Artikkelforfatter har vært med på Stack Overflow siden det var en lukket beta, og allerede i den lukkede betaen fungerte Stack Overflow bra. På grunn av Jeff og Joels store publikumsmengde (begge er blant verdens 100 mest populære bloggere) var den lukkede betaen ikke fullt så lukket som vanlig, da det var snakk om at det mot slutten ble sluppet inn over tusen nye brukere om dagen.

Og ja, Stack Overflow fungerer overraskende bra. Jeg har stilt fem spørsmål på Stack Overflow, og på disse har jeg fått gode svar på fire av dem. Det spørsmålet jeg ikke fikk noen gode svar på var nok fordi det var et alt for åpent spørsmål.

Aksepterte svar ligger helt inntil spørsmålet, mens det svaret som har fått mest stemmer ligger rett under der igjen.
Aksepterte svar ligger helt inntil spørsmålet, mens det svaret som har fått mest stemmer ligger rett under der igjen.

Det er også underlig fascinerende å gi andre svar på sine spørsmål. Ofte kommer du over et spørsmål hvor svaret er trivielt for deg, og du kan avgi et raskt svar. Andre ganger er det kommet inn flere gode, men ulike svar, og du kan da sette deg ned og kombinere disse svarene til et sammenhengende svar.

Å gi stemmer til spørsmål og svar er svært enkelt, et lite klikk på en pil oppover, og så er det gjort. Alle stemmer oppover gir forfatteren av artikkelen +10 i omdømme, og dersom du stemmer noen ned mister forfatteren bare 2 omdømmepoeng. Men for å sørge for at ingen kan gå og stemme negativt på alt de kommer over, mister du også selv 2 omdømmepoeng om du er kritisk.

Emblem-systemet fungerer veldig bra, og det kan være meget tilfredsstillende å få tildelt et emblem. Spesielt er det gøy å få emblemer som "Nice question" eller "Nice answer", noe som viser at andre setter pris på det du har gjort.

Miljøet

Men sett bort fra det tekniske, så er miljøet på Stack Overflow veldig bra. Vi har inntrykk av at de fleste brukerne er erfarne programmerere innen et gitt programmeringsspråk, men på grunn av nettsidens bredde får man nybegynnerspørsmål i alle kategorier.

Det blir postet veldig mange spørsmål hver dag, men de aller fleste spørsmålene har fått minst et svar i løpet av en halvtimes tid, nesten uansett når på døgnet det blir lagt ut. Og her finnes spørsmål om det fleste programmeringsspråk; C#, Java, C++, Javascript, PHP og Python er alle blant de ti mest brukte taggene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen