Et nytt bildesøkeprogram

Ansiktsgjenkjennelse er i mange år blitt brukt av politiet for å finne frem bestemte personer, men nå skal snart lanseres et program som gjør at hjemmebrukere også skal kunne bruke teknologien til sine fotoalbum.

Selskapet Riya drives av en gruppe forskere ved Stanford University. "Contextual recognition" er en forsterket versjon av ansiktsgjenkjennelse. Programmet ser på en rekke trekk ved et bilde av et ansikt og bruker som informasjonsgrunnlag for å finne bilder av samme person et annet sted. Dette kan være trekk som selve ansiktet, klær som personen har på seg pluss andre ting.

Fordelen med ansiktsbilder hos hjemmebrukere er at de har mye enklere struktur enn mange av de strukturene som politiet må analysere i sitt arbeid. Riya er blitt optimalisert til å gjenkjenne ansikter under forskjellige tilstander og omgivelser. Riya skal ifølge utvikleren kunne finne et ansiktsbilde med 70% sikkerhet. Det betyr i praksis at hvis du har 100 bilder av samme personen på harddisken sin vil programmet finne 70 bilder. En rekke tester av programmet skal ha bekreftet dette.

Riya har vært igjennom en lukket betatesting, og blir tilgjengelig for flere i neste uke. Har du lyst å være med å teste programmet kan du sende inn et ønske angående dette. Mer informasjon på denne siden. Du finner mer informasjon om programmet på riya.com.

Kilde: Cnet news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen