Et nummer du kan dele med alle

Et nummer du kan dele med alle

Det er ikke lenger bare kjendiser som ønsker å holde telefonnummeret sitt hemmelig. I en tid der vi stadig blir mer tilgjengelige, er snart mobilnummeret din mest personlige eiendel.

Folk flest ønsker å beholde mobilnummeret sitt lengst mulig, og da kan det være greit å ikke bli plaget av uønskete telefoner fra ekser, telefonselgere eller en eller annen man møtte på byen i helga, men som man likevel gir fra seg telefonnummeret til.

Amerikansk tjeneste
I følge The New York Times er amerikanerne allerede godt i gang med å skille mellom private og offentlige mobilnumre. Et dekknummer er et mobilnummer som kun fungerer som telefonsvarer. Alle meldinger som blir lagt igjen på svareren, får du så tilsendt som talemeldinger på e-post.

Det beste med tjenesten er at den er helt gratis for brukeren. Alle kan skaffe seg et ekstra mobilnummer, og du kan selv velge hvor i USA du vil ha det registrert.

Mindre påtrengende
Siden mai i år er det startet opp en rekke slike nummertjenester i USA. Matt Wisk, Mannen bak PrivatePhone.com, sier at han fikk ideen om en slik nummertjeneste da Paris Hilton fikk telefonen sin hacket og telefonnumrene til alle kontaktene hennes ble gjort kjent.

- Jeg tenkte at det må finnes en enklere løsning. Mobilen er noe vi bærer med oss hele tiden, og det kan være en forstyrrende teknologi. Et nummer som går direkte til telefonsvarer er mindre påtrengende, sier Wisk til avisen.

Vi har testet
Vi har prøvd et dekknummer fra amerikanske PrivatePhone.com. Å registrere en bruker var ikke bare gratis, men like raskt og enkelt som å lage seg en hotmail-adresse. På noen minutter hadde vi skaffet oss et amerikansk mobilnummer registrert i Beverly Hills.

Du leser bare inn en svarer-melding via telefonen, og vips er ditt nye nummer på plass. Lydmeldingene kom tikkende inn på mailen vår rett etter at de var lest inn. Du kan også ringe til svareren for å få avspilt meldingene.

Det eneste som er dumt, er at du ikke får tekstmeldinger som blir sendt til nummeret.

Ekstranummer i Norge

Det finnes så vidt vi vet foreløpig ikke noen slike gratistjenester i Norge. Fordelen er at det fra de fleste telefonoperatører er svært billig å ringe til amerikanske mobiltelefonnumre. Med mange typer bredbåndstelefoni, som for eksempel Telio, ringer du gratis til amerikanske mobilnumre.

Så nå kan vi bare spre telefonnummeret for alle vinder. Har du en kommentar til artikkelen? Ring meg på mobil på +1 310 746 5142.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen