Et nærmere titt på Dothan

Dothan er for øyeblikket under utvikling hos Intels israelske avdeling. Intel hadde tidligere håpet på å lansere Dothan i løpet av november i år, men har blitt nødt til å utsette lanseringen til første kvartal neste år av ukjente årsaker. Hva grunnen til utsettelsen er vil ikke Intel si på IDF. Det Intel ville snakke om derimot var spesifikasjonene til Dothan. Det man har visst om Dothan før IDF var at prosessoren ville ha en L2 cache på 2MB, en systembuss på 400MHz og avstanden mellom transistorene i prosessoren ville være på 90 nanometer.

Anand Chandrasekher som er produktansvarlig for Intels avdeling for utvikling av produkter for bærbare enheter kunne røpe at Dothan ville ha en kjernestørrelse på 87mm^2. Vi må si at dette er særdeles lite med tanke på at prosessoren har en L2 cache på 2MB. Dothan vil bestå av vanvittige 147 millioner. Sammenliknet med Pentium 4s tronarving som for øyeblikket går under navnet ”Prescott”, vil Dothan ha 22 millioner flere transistorer. Anand Chandrasekher brukte ellers tiden sin på et meget bærbarorientert IDF til å vise en duell mellom en bærbar med Dothan mot Banias (navnet på kjernen til dagens Pentium –M prosessor) på samme klokkefrekvens som var 1.8GHz. Ytelsesresultatene viste tydelig at Dothan var raskere i en rekke multimedia- og kontorprogrammer. Dette skyldes i følge Intel en rekke forbedringer i arkitekturen til Dothan. Nøyaktig hva slags forbedringer det er snakk om ville Intel ikke si, men Chandrasekher fortalte Intel hadde implementert bedre algoritmer i Dothan. Dothans store L2 cache gjør at prosessoren har mer plass (og tid for så vidt) til å ”gjette/forutsi” (eng: predict) data. Det ble uttalt at Dothan hadde veldig aggressive algoritmer for å gjette/forutsi data sammenliknet med Banias.

Intel brukte også IDF konferansen til å overbevise skeptikere til Intels 90 nanometerteknologi ved å vise antall defekte enheter var kraftig redusert ved hjelp av nye produksjonsrutiner og utstyr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen