Et liv uten PVR? Utenkelig!

Stadig flere nordmenn velger å styre egen TV-hverdag med PVR - en digitalmottaker med harddisk som kan ta opp, ta pause og spole i sendingene. PVR-kundene er svært fornøyde med de nye mulighetene og ser også mer fjernsyn, viser en ny undersøkelse.

500 er spurt
Det er Opinion som har gjennomført den nye PVR-undersøkelsen på oppdrag av Get. I april ble 500 Get-kunder med Get box PVR eller Get box HD PVR (bildet) spurt av Opinion. En tilsvarende undersøkelse ble gjennomført i juni 2007.

PVR-brukere hos Canal Digital, Viasat og Altibox vil nok nikke gjenkjennende til resultatene. Bakkenett-abonnentene sender daglig frustrerte meldinger til Teknofil: - Når kommer første bakkenett-PVR?

Ingen vil være den foruten
90 prosent av de som ble spurt (82 prosent i 2007) kan ikke tenke seg å gå tilbake til vanlig mottaker uten pause- og opptaksfunksjon. 23 prosent ser mer på TV, og det er særlig de yngre og eldre som bruker mer tid foran skjermen.

Ser mer fjernsyn
Over en fjerdedel av de spurte oppgir at de ser andre typer TV-programmer etter at de fikk PVR. 47 prosent svarer at de ser mer film enn tidligere. Dokumentar- (37 prosent) og underholdningsprogrammer (30 prosent) frister også til å bruke mer tid foran TV-en.
Og mens menn ser mer sport (23 prosent), ser kvinner flere dramaserier (30 prosent) enn tidligere.

Ny generasjon TV-tittere
De ivrigste PVR-brukerne er 15-29 år. Over 80 prosent benytter seg ukentlig eller daglig av opptaks-, spole- og pausefunksjonen. 91 prosent bruker den elektroniske programguiden like hyppig.
3 av 4 av alle de som deltok i undersøkelsen, oppgir at de bruker eller kommer til å ta i bruk, serieopptaksfunksjonen. 73 prosent benytter opptaksfunksjonen daglig eller ukentlig benytter.

- Er TV-en i stykker?
- PVR er i ferd med å utvikle en ny generasjon TV-seere, og det fins mange historier om hvordan PVR-funksjoner begynner å bli en selvfølge. Best er kanskje historien om den lille gutten som trodde TV-en til besteforeldrene var ødelagt fordi han ikke kunne trykke på pause, sier administrerende direktør Gunnar Evensen i Get.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen