Et innblikk i WinFS

WinFS

En av de største nyhetene i Windows Longhorn er lagringssystemet WinFS. Dette er en ny teknologi som skal innebære en helt ny måte å søke etter filer på i Windows. Det har vært en del misforståelser ute angående hva WinFS egentlig er, men nå skal Microsoft ha bekreftet at WinFS skal fungere sammen med filsystemet NTFS, og skal ikke erstatte NTFS. WinFS er med andre ord ikke noe nytt filsystem, men et lagringssystem hvor NTFS inngår som en av mange komponenter til WinFS. WinFS skal altså være avhengig av NTFS. Andre komponenter i WinFS-systemet skal være SQL-database og XML.

På "Professional Developers Conference" konferansen i Los Angeles i slutten av oktober, skal Microsoft avsløre flere detaljer rundt WinFS og andre detaljer rundt Windows Longhorn. Deltakere på denne konferansen, skal få en prøveversjon av Longhorn, pluss Visual Studio.Net og SQL Server databaser, som skal bli ferdigutviklet mot slutten av neste år. Det er også snakk om at Microsoft skal lansere webtjenesten Indigo og presentasjonssystemet Avalon. Både Indigo og Avalon skal være intergrerte i den kommende Longhorn.

Grunntanken bak WinFS og og drivkraften i utviklingen av WinFS har vært å lage et system som gjør det enklere å finne frem informasjon. Microsoft kaller WinFS for neste generasjons lagringsplattform for Windows, som brukes til å organsiere og dele data, og et avansert søkeverktøy. Hensikten med WinFS er et felles system for alle applikasoner i Windows.

Utviklere av applikasjoner skal også kunne dra nytte av WinFS, på den måten at det blir enklere å integrere en avansert søkefunksjon i applikasjoner. Det er spesielt i forbindelse med metadata at WinFS blir nyttig. Med metadata menes lagring av mer detaljert informasjon om enkelte filer, og dermed blir søking etter filene enklere.

WinFS skal også kunne søke i flere applikasjoner i for eksempel en bedrift, noe som vil være svært nyttig idet datamengden øker i store bedrifter.

Når WinFS i Windows kommer om tre år, vil den hierarkiske mappestrukturen vi kjenner i dag i Utforsker, bli mindre viktig. Søkefunksjonen skal bli såpass avansert at det skal ikke spille noen rolle hvor en bestemt fil befinner seg. WinFS skal ifølge Microsoft endre måten vi finner filer på.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen