Et hundretalls iPhoner i Norge

Apples iPhone er ikke i ordinært salg i Norge, og før du kan bruke den må du bryte en sperre som skal hindre at mobiltelefonen brukes utenfor nettet den er ment for. Men til tross for at dette er både tungvint og juridisk tvilsomt, så har mange slike telefoner funnet veien til Norge. 

Les også:
- Ingen norsk iPhone i år
- Iphone til salgs i Norge
- Nå låses iPhone på nytt

ForhandlerTelenor vil av konkurransemessige årsaker ikke oppgi eksakt hvor mange iPhoner de har registrert som brukere i sitt nett. Informasjonssjef Anders Krokan bekrefter likevel at det dreier seg om et hundretalls telefoner. Telenor er i forhandlinger med Apple om å kunne tilby telefonen til sine kunder, men hvor disse forhandlingene står er det ingen som vil si noe om.

Når du bruker en mobiltelefon i et norsk nett blir telefonens unike identifikasjonsnummer (IMEI) registrert. – Jeg kan bekrefte at vi har undersøkt dette, og at det dreier seg om et hundretalls telefoner, sier Krokan til Mobilen.no. 

Usikker Den høye interessen til tross, Krokan er ikke overbevist om at dette er et produkt som nødvendigvis vil slå godt an i markedet. – Vi regner med at de som har skaffet seg en slik mobiltelefon til nå er personer som er spesielt opptatt av teknologi, sier han.

Dersom Telenor inngår samme avtale med Apple i Norge som O2 har gjort i England og AT&T har gjort i USA, så betyr det at selskapet vil få en eksklusiv rett til å selge iPhone i Norge. I Frankrike vil iPhone på grunn av lovgivningen bli solgt uten operatørbinding. – Vi følger nøye med på hva som skjer i Frankrike, sier Krokan, og lar det skinne igjennom at Telenor nok er mest interessert i den franske løsningen der Apple behandles på samme måte som andre mobilprodusenter. 

Ikke klar ennå
Uansett er det lite som tyder på at en norsk iPhone er rett om hjørnet. – Når vi slipper en mobiltelefon på det norske markedet forventer kundene at den virker uten videre problemer. Det forutsetter at vi gjør en del tester og tilpasninger, sier Krokan.

Men brukere som har hentet sine iPhoner via andre kanaler kan like vel føle seg rimelig trygge. Det er ikke meldt om at telefonen er ustabil i de norske nettene. Telenor har heller ingen interesse i å bruke ressurser på å rettsforfølge enkeltpersoner som har fjernet sperren i mobiltelefonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen