Et grønnere eple?

Skjermdump av Greenpace' egen Applewebside.
Skjermdump av Greenpace' egen Apple-nettside

Steve Jobs har skrevet et nytt åpent brev - en taktikk som tydeligvis fungerer. Du husker kanskje brevet om oppfordring til å fjerne DRM fra låter. Nå er det miljøproblematikken som skal adresseres.

Jobs starter med å fortelle at Apple faktisk ligger godt an på mange av områdene som de kritiseres for, men at de tydeligvis ikke har vært flinke nok til å kommunisere hva de gjør bra i denne sammenhengen. Han forteller videre at det aldri har vært en del av Apples strategi å fortelle mye om hva som skal skje fremover, men heller si ifra når noe har blitt gjort. På tross av dette velger han å gå ut med mye av miljø-politikken deres grunnet en økende bevissthet om miljøet rundt oss. Han legger også til grunne at aksjeholdere og kunder fortjener å vite at Apple faktisk ikke er verstingen her.

Steve Jobs kritiserer også rangeringen som Greenpeace har drevet med, ettersom det bare gjelder fremtidige planer og ikke faktiske, nåværende handlinger. Han sier at produsenter som Dell, HP og Lenovo scorer høyere på grunn av planene deres, mens Apple faktisk er bedre enn dem slik det er nå, men blir straffet ettersom de ikke går ut med fremtidsplanene sine.

Greenpeace går ut på egne sider og svarer på utstpillet fra Apple-sjefen. De er veldig fornøyd med at Apple vil bedre miljøholdningen, selv om de fortsatt mener Apple har en vei å gå. Blant annet noterer Greenpeace seg at Apple har innført en ordning på at man kan levere tilbake en gammel Mac og være sikker på at den ikke vil utgjøre skade for miljøet. Men denne ordningen gjelder bare for USA - og fortsatt vet man ikke hva som skjer hvis man leverer inn en maskin som har tatt kvelden et annet sted i verden.

Greenpeace takker også alle som har støttet dem i å presse Apple til å forbedre seg - det har vært mang en blogg som har beskrevet sin frustrasjon i forhold til Apples miljøpolitikk - en politikk Steve Jobs nå lover å endre.

Les Jobs åpne brev her og Greenpeace' svar på dette brevet her. Se også greenpeace.org/apple for kampanjesiden miljøorganisasjonen har hatt for å få Apple til å bedre seg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen