Et dusin nye videokameraer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Enten du vil ha HD-video eller den gamle SD-standarden, enten du vil ha opptakene lagret på minnekort, tape eller DVD, har Canon lansert kameraer for deg. De eneste de ikke har kommet med denne gangen er proff-modeller og kameraer med opptak til harddisk.

Når vi sier et dusin modeller, er ikke det helt korrekt. Flere av modellene er bare varianter av samme kameraet, mens to av modellene var så like at vi ikke kunne finne noen forskjell på dem over hodet.

I tillegg har Canon gitt HD-kameraene og kameraer med opptak til minnekort navnet Legria.

HF S10 er toppmodellen blant amatørkameraene.
HF S10 er toppmodellen blant amatørkameraene.

Legria HF S10 og S100
På toppen av lista finner vi Legria HF S10 og S100. Dette er HD-kameraer som tar opp i 1920x1080 og 24Mbps, altså det høyeste som er mulig i AVCHD-standarden. Opptaket er til SDHC minnekort, og S10 har i tillegg lagring til internminnet på 32GB.

Det har alt det siste av bildebrikker, prosessorer og funksjoner for amatører, entusiaster og enklere profesjonell bruk. 10x optisk zoom og bildestabilisator er standard, og du kan ta stillbilder med oppløsning på 8 megapiksler.

Videoopptak gjøres i 6 megapiksler, for så å nedskaleres til 1920x1080. Det gir bildene flere detaljer enn hvis det originalt var 1920x1080.

Priser er ennå ikke kjent, men du skal kunne kjøpe disse modellene i mars.

Pressemelding finner du her.

Kompakt med kraftig.
Kompakt med kraftig.

Legria HF20 og HF200
Et skritt ned på stigen finner vi HF20 og 200. Disse har mindre bildebrikke enn S10 og S100, men det gjør det lettere å lage optikk, så de har fått 15x zoom. Noe særlig lengre enn det får du ikke brukt uten stativ. Stillbilder tas i opp til 3,3 megapiksler, og i likhet med storebrødrene benytter også denne den nyeste prosessoren fra Canon - Digic DV III.

Pris og leveringstid er ikke kjent.

HV40 tar opp til MiniDV tape.
HV40 tar opp til MiniDV tape.

HV40
HV40 tar over etter HV30, som er et HD-kamera som tar opp til MiniDV (HDV). Det er også beregnet på entusiaster. En viktig forskjell er at du tar opp til tape. Mange foretrekker fortsatt det, da det er et utmerket medium for oppbevaring av opptakene dine.

Nytt er blant annet en egendefinert knapp som gjør det mulig å tilordne en rekke ulike funksjoner til det manuelle funksjonshjulet.

Vi har ikke fått noen pris på HV40, men det skal bli tilgjengelig i butikken i april.

Pressemelding finner du her.

FS22 er så lite du får det (foreløpig).
FS22 er så lite du får det (foreløpig).

Legria FS20, FS21, FS22 og FS200
Dette er SD-kameraer (Standard definition), men heter Legria fordi de tar opp til minnekort. Kameraene er gjort riktig små, for lettere å kunne ta dem med seg. 5,5x6x12cm er ikke akkurat svært. Og når de bare veien 225g (uten batteri og minnekort), så er de ingen tungvektere heller.

Funksjonaliteten er begrenset, men hvis du vil ha noe lite og enkelt, og ikke trenger HD, er dette interessante alternativer. FS22 har 32GB internminne i tillegg til kortplass for SDHC. FS21 er identisk, men med halve internminnet. FS20 er også identisk, men med kun 8GB internminne.
FS200 har litt bedre bildebrikke, og kan derfor gi litt bedre digital zoom før dette går utover bildekvaliteten.

Heller ikke disse er har vi fått priser på, men du kan kjøpe dem allerede i februar.

Pressemelding finner du her.

DC420 tar opp rett til DVD.
DC420 tar opp rett til DVD.

DC410, DC411 og DC420
Dette er videokameraer for opptak til DVD. Fordelen med det, er at du kan ta mediet rett ut av kameraet og vise det på en dvd-spiller. Det er også enkelt å lagre opptakene. Men kameraene blir større, så mange velger bort disse modellene.

Forskjellen på DC410 og 411 er så liten at vi ikke har klart å finne den. Mulig dette bare er to navn for å kunne selge dem i ulike kanaler, eller ulike land. Det er tvilsomt at begge kommer til Norge.
DC420 har mulighet for opptak til minnekort, og har dermed også USB-utgang. Men det mangler mikrofoninngang, slik DC410 og 411 har.

Ingen priser er kjent, og salgsstart er i februar.

Pressemelding finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen