Et ansikt fullt av farger

Det er kjempeselskapet Hewlett-Packard (HP) som har forsket på hvordan mobiltelefonen kan bli din venn i nøden når du sitter med knallrøde øyebryne og maskara på leppene.

HP demonstrerte nylig en ny teknologi som bruker mobilbilder og avanserte algoritmer for å avgjøre hvilke farger som utfyller hverandre og passer sammen, skriver Information Week.

Mobilen.no var på plass under årets HP Labs, hvor teknologien ble vist fram for første gang.

- Vi retter oss med denne tjenesten i første omgang mot tenåringsjenter, fortalte en representant fra HP under konferansen.

Knips og send

Teknologien skal blant annet kunne resultere i fornuftige, automatiserte sminketips. Det er i første omgang underlagskrem kvinner skal få hjelp til å velge.

Selve prosessen er svært enkel: Knips et bilde av deg selv mens du holder et fargekart inntil ansiktet, og send bildet som en MMS til fargerådgivningstjenesten.

Eksperhjelp

Ganske snart skal du få et svar tilbake som forteller deg hva som må til før du kan fortrylle omgivelsene med smakfullt anlagte fargenyanser i fjeset.

HP forteller at de har hentet inn om hudtype fra flere hundre kvinner, og fått to uavhengige sminkører til å vurdere hvilken farge som passer best for de ulike hudtypene.

Fargekartet du holder opp, gjør at HP - når MMS-en din når databasen deres - automatisk kan korrigere for dårlig og feil lys, slik at du får et helt korrekt sminketips.

Mange områder

Selv om HP i første omgang retter oppmerksomheten mot den lukrative kosmetikkindustrien, forestiller selskapet seg at teknologien kan komme til nytte også på andre områder.

Kanskje kan du om noen år pare sofaputer og hjemmeinteriør, buskvekster og malingspann, eller stille opp spraybokser og biler ved siden hverandre, fotografere komposisjonene og få hjelp til å velge klokt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen