Minuum tar opp forholdsvis liten plass på de små mobilskjermene.
Teknofil
Minuum tar opp forholdsvis liten plass på de små mobilskjermene. (Bilde: Whirlscape)

Et slikt tastatur har du ikke sett før

Minuum gir deg langt større plass på mobilskjermen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange smarttelefonbrukere har sikkert latt seg irritere over at tastaturet egentlig er i veien når man skal både se på innhold og skrive samtidig. Dette søker Minuum-prosjektet å gjøre noe med.

De canadiske gutta i det nyopprettede selskapet Whirlscape syns nemlig det tradisjonelle, digitale tastaturet tar litt mye plass, og sammenligner det med at du skulle holde et fysisk tastatur foran en PC-skjerm. Løsningen ifølge dem er Minuum – et minimalt tastatur som holder seg på bunnen av mobilskjermen.

Bort med radene!

Til tross for den vesle størrelsen, skal Minuum fremdeles være like effektivt og nøyaktig i bruk som de konvensjonelle konkurrentene. Den vanlige QWERTY-designen er borte, selv om Minuum fremdeles holder seg til samme formel – på en måte.

Tre rader med bokstaver og én for mellomromtasten har blitt dyttet sammen til én eneste rad i Minuum, og dermed er store mengder med plass frigjort. For å klare å taste riktig på denne lille boltreplassen, benytter Minuum seg av et system som forutsier det du vil skrive inn, og utviklerne påstår at dette er like smertefritt i bruk som vanlige tastaturer.

Ikke bare for mobiler

Noe annet som er interessant med Minuum, er at det ikke begrenser seg til smarttelefoner og nettbrett. I videoen nedenfor demonstrerer Whirlscape hvordan systemet kan tilpasses andre typer dingser, som en klokke, ring eller til og med din egen arm.

Minuum er på brukerfinansieringsnettstedet Indiegogo, hvor det i skrivende stund har fått inn over fire ganger så mye av den ønskede summen på 10 000 dollar.

Her er et annet, spennende tastatur:
Dette Android-tastaturet lar deg skrive uten å løfte fingeren »

Se gutta bak Minuum presentere det unike tastaturet på YouTube:


(Kilder: Indiegogo via Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen