Et skikkelig lekeobjektiv
(Bilde: photojojo.com, Akam.no)

Et skikkelig lekeobjektiv

Morsom sak til mFT-kameraer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fotonettstedet Photojojo.com selger all verdens krimskrams til ulike kameraer. Nå har de imidlertid begynt å selge et plastobjektiv til det populære systemet Micro Four Thirds, som er utviklet av Olympus og Panasonic.

Les også: Smart adapter for mFT og NEX

De aller fleste som kjøper et systemkamera gjør det fordi slike kameraer gir bedre bildekvalitet og flere muligheter en hva man får med et typisk kompaktkamera. Men er du av typen som er en urban hipster og som liker at bildene dine ser ut som de kommer rett fra et analogt Holga-kamera, kan kanskje dette objektivet falle i smak. Med dette plastobjektivet vil du slippe timesvis med fotoredigering for å skape effekter som vignettering, lyslekking og tilt-shift effekter, disse egenskapene/feilene finnes allerede i det relativt kvalitetsløse objektivet.

Selve objektivet er ikke store saken med sine 4 cm av størrelse og 300 gram av vekt.
Selve objektivet er ikke store saken med sine 4 cm av størrelse og 300 gram av vekt.Foto: photojojo.com, Akam.no

Selve linseelementene er av glass, men resten av konstruksjonen er laget av plast. Det er relativt kompakt og lett med sine 4 cm av størrelse og 300 gram av vekt, slik at det ikke vil ta stor plass når det sitter påmontert et kamerahus. Brennvidden er 26 mm, noe som tilsvarer omtrent 50 mm på et Micro Four Thirds-kamera. Lysstyrken er det heller ingenting å si noe på, F1.4 som største blender er rett og slett imponerende. Når hele saken koster den nette sum av 90 amerikanske dollar, eller omtrent 550 norske kroner er dette mest sannsynlig det billigste objektivet med blender F1.4 på markedet.

Les også: TEST: Panasonic DMC-GF5

Objektivet gir en rekke effekter som lo-fi, vignettering, lysslekking og tilt-shift, som endres med blenderen.
Objektivet gir en rekke effekter som lo-fi, vignettering, lysslekking og tilt-shift, som endres med blenderen.Foto: photojojo.com, Akam.no

For den prisen må man ta til takke med et helmanuelt objektiv, her finnes det verken autofokus eller blenderstyring via kameraet. Dette justeres manuelt på selve objektivet. Det leveres med en adapter som objektivet festes til før det festes i kameraets bajonettfatning. Er du av typen som savner de gamle filmdagene eller ikke blir lei av fotoapplikasjoner som Instagram og Hipstamatic, er det bare å bestille.

Kilder:
www.techcrunch.com
photojojo.com

Les også: Schneider annonserer 14mm f2 til mFT

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen