Essential Phone er nå lansert i USA.
Essential Phone er nå lansert i USA. (Bilde: Essential)

– Essential Phone vil få nye moduler med faste mellomrom

Android-skaperen har delt noen nye opplysninger i forbindelse med USA-lanseringen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Android-skaperens heftige mobiltelefon Essential Phone har riktignok ennå fått noen offisiell norsk lanseringsdato. Den ble imidlertid nylig lagt ut for bestilling i USA, og i den forbindelse har produsenten nå delt et knippe nye opplysninger som kan være av betydning for kommende kunder.

På den offisielle Essential-bloggen har Andy Rubin lagt ut et innlegg hvor han blant annet kan avsløre at moduler blir en høy prioritet med den nye telefonen, og det skal ikke skorte på utvalg i så måte.

– Vi planlegger å lansere nytt, trådløst tilbehør med noen måneders intervaller. Det vil sikre at brukere alltid vil ha tilgang til den seneste teknologien uten å måtte skaffe seg ny telefon, skriver Rubin i blogginnlegget.

360-graderskameraet blir tilsynelatende det første i lang rekke moduler fremover.
360-graderskameraet blir tilsynelatende det første i lang rekke moduler fremover. Foto: Essential

Få forhåndsinstallerte apper

360-graderskameraet som ble avduket i forbindelse med telefonens offisielle kunngjøring er med andre ord bare begynnelsen på modulsatsingen om vi skal tro Essential-grunnleggeren.

Av andre opplysninger som ikke er blitt eksplisitt kunngjort tidligere kan Rubin ellers fortelle at Essential Phone ikke har noe merking på utsiden, og telefonen vil også komme med kun et begrenset antall forhåndsinstallerte applikasjoner og ingen dupliserte tjenester. Begrunnelsen for begge disse valgene skal være at produsenten ikke ønsker å «prakke» på deg noe du ikke ønsker.

Rubin bedyrer også at selskapet deres vi har stort fokus på åpne systemer og at de ønsker å bygge broer mellom økosystemene i de ulike produktkategoriene, som blant annet ser ut til å referere til smarthjemløsninger, uten at det er helt klart nøyaktig hva det siktes til.

Essential Phone ble altså nylig lagt ut for salg for amerikanske kunder til en pris på 699 dollar, mens en pakke med både telefonen og 360-graderskameraet har en pris på 749 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er dessverre ennå ikke kjent, men kilder har tidligere uttalt at telefonen vil komme til Europa, trolig med Storbritannia som første land ut.

Essential Phone er en kraftplugg: Her er alle de tekniske detaljene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen