Esquire først på e-papir

Livstilmagasinet for menn, Esquire, feirer i år 75-års jubileum. I den anlednings satser de med en eksklusiv forside.

Storstilt feiring
Esquire vil ifølge Boingboing feire jubileet med å gi oktoberutgaven av magasinet en digitalisert forside. Det betyr at forsiden vil kunne skifte tekst, blinke og annet. Hvordan forsiden i realiteten vil se ut vil ikke bli klart før magasinet ligger klart i hyllene, Esquire holder nemlig tett på hemmeligheten før lansering. Men dette vil utvilsomt bli en milepæl for fremtiden for digitalt papir.

Prisen vil heller ikke bli avskrekkende. Den vil nemlig bli den samme som vanlig. Ford, som har reklamen på baksiden av papiret, har betalt for store deler av festen.

Hackere er velkomne
Esquire vil utvilsomt selge ut dette eksemplaret, for det vil neppe kun være deres vanlige lesere som vil gå til anskaffelse av denne utgaven. Nerdene vil nok være de som stiller først i køen for å sikre seg et eksemplar. Og Esquire håper deres kunnskap vil kunne påvirke utgaven, de inviterer nemlig deg til å hacke deres digitale forside.

- Vi ser frem til å se hva folk vil gjøre ut av det digitale papiret, sier Peter Griffin, ansvarlig redaktør for Esquire USA, ifølge Boingboing.

Men hvordan papiret skal hackes må du selv finne ut, det finnes nemlig ingen enkel input i papiret. Griffin påpeker derimot at all teknologien er på plass, så for en med elektronisk innsikt skal det ikke være altfor vanskelig.

Papiret vil i tillegg kunne holde lenge, for om batteriet dør er det bare å sette inn et nytt. Ifølge Griffin er papiret drevet av små standard batterier som lett kan byttes ut.


Mange forsker på utviklingen av e-papir. Her en prototyp fra Fujitsu.

Ikke til Norge
Dessverre er det kun den amerikanske utgaven av magasinet som får den digitaliserte forsiden. Her i Norge kan Interpress opplyse til Teknofil at det kun føres den britiske utgaven. Så om du skal til USA i oktober, så bør du løpe til nærmeste bladhandel og kjøpe inn et eksemplar så fort du lander. Dette vil nesten garantert bli et samleobjekt for fremtiden.

Hearst, forleggeren som gir ut Esquire, har sikret seg en avtale for et år med Eink som produserer det digitale papiret. Det er dermed trolig at flere av deres magasiner vil komme med lignende finesser i tiden fremover.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen