Test

Esi nEar 05 og SW10K


Esi nEar05

Esi nEar05 Experience er storebroren til nEar04 som vi så nærmere på sist høst. Høyttalerne består av et 5" element av kevlar, og et 1" diskantelement av naturlig silke.

SW10K er på sin side en monitorsubwoofer som er beregnet for bruk med monitorhøyttalere. Et problem det er vanskelig å komme unna med små monitorsett, er at de ikke klarer å gjengi den dypere delen av bassregistret med noen særlig tyngde. Vi kommer til å teste både nEar05 Experience og SW10K sammen og hver for seg.

En god hi-fi-høyttaler farger lyden med sin egen karakter, noe som i praksis kommer av at den fremhever spesielle frekvensområder. Ulike typer materiale, membraner, resonanshull og størrelser gjør at to forskjellige høyttalere gjengir det samme lydopptaket forskjellig.

Med studiomonitorer er det motsatt. Disse skal helst være så nøytrale og transparente som mulig. Hovedoppgaven til studiomonitorer er dermed ikke først og fremst å gi en varm og fin lyd slik mange typiske stereoanlegg har, men heller å gi en nøytral og presis lydgjengivelse for lydopptak som er under produksjon.

Likevel er det selvsagt forskjeller ute og går blant studiomonitorene også. Den perfekte nøytraliteten kan aldri nåes.

Metode

Monitorene har blitt testet med testprogrammene RightMark og NCH Tone Generator. For referanse har vi også benyttet testtonene våre. Disse kan lastes ned her: 30 Hz, 50 Hz, 250 Hz, 1000 Hz, 10 kHz og 15 kHz.

MERK: Syntetiske testtoner kan skade/sprenge høyttalerne dine og ødelegge trommehinnene. Ikke spill de av for høyt (øk eventuelt i små steg), og ikke lytt til dem på høye nivåer i lengre tid. Ta pauser mellom hver lyd!

Vi har i tillegg benyttet monitorene til musikkproduksjon, og vi har også hørt på vanlig musikk gjennom dem. Monitorene har vært koblet til en bærbar PC med et Roland Edirol UA25-lydkort.

Vi gjør oppmerksom på at nEar05 Experience og SW10K er to separate produkter.

Takk til Ibsen Studio for utlån av testproduktene!

ESI SW-10K

ESI nEar05 eXperience

ESI SW-10K   Les mer »

ESI nEar05 eXperience   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen