Test

Esi nEar04


Esi nEar04
(Klikk for større bilde)

Studiomonitorer skiller seg fra vanlige høyttalere ved at de skal være så transparente som mulig. I tillegg er de nærfelts - de er laget for å fungere bra for lyttere som sitter sentrert og forholdvis nærme høyttalerne. Forenklet kan man si at deres oppgave er å avsløre svakheter i en lydmiks. Med vanlige høyttalere er det gjerne motsatt, deres svakheter avsløres ofte lett av en god lydproduksjon.

Esi nEar04 er et par aktive studiomonitorer som er beregnet for skrivebordet og PC-basert lydproduksjon. De relativt små kassene inneholder et 4" element av polypropylen, og et 1" diskantelement av naturlig silke. Monitorene er klart små og stilige, men kan de virkelig klare brasene i et krevende studiomiljø? Vi har også testet de på vanlig musikk.

Metode

Monitorene har blitt testet med testprogrammene RightMark og NCH Tone Generator. For referanse har vi også benyttet testtonene våre. Disse kan lastes ned her: 30 Hz, 50 Hz, 250 Hz, 1000 Hz, 10 kHz og 15 kHz.

MERK: Syntetiske testtoner kan skade/sprenge høyttalerne dine og ødelegge trommehinnene. Ikke spill de av for høyt (øk eventuelt i små steg), og ikke lytt til dem på høye nivåer i lengre tid. Ta pauser mellom hver lyd!

Vi har i tillegg benyttet monitorene til både produksjon og mastring av musikk, og vi har også hørt på vanlig musikk gjennom dem.

Takk til Ibsen Studio for utlån av testproduktet.

ESI nEar04   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen