Snart er kassadamen og -mannen historie, dersom den tyske kjeden får det som de vil. (Foto: Sean Locke)

Erstatter kassadamen med mobilen

Mange bruker allerede mobilen til å notere ned dagens handleliste. Men hva sier du til å bytte ut kassadamen med mobilen?

Mobilen leser strekkoden

Dette prøver ihvertfall den tyske matvarekjeden The Future Store skal nå implementere en løsning i flere butikker som lar deg betale for det du kjøper med mobilen. Når du tar en liter melk eller en pakke kondomer skanner du strekkoden med mobilen, som så legges til i listen over varer du har kjøpt. Når du skal betale summeres samtlige strekkoder sammen til en monster-strekkode som du så får opp på mobilskjermen og biper inn i kassen.

Dermed slipper The Future Store å ansette egne folk til å summere varene opp, og du sparer tid på å slippe å vente på at køen foran deg skal få betalt for hver sin fulle handlevogn.

For å kunne handle på denne måten må du laste ned en egen programvare som kan bruke kameraet til å skanne de ulike kodene. Allerede i dag finnes det flere tredjepartsprogrammer som bruker mobilkamera til å skanne alt fra strekkode til tekst i visittkort, så løsningen er allerede prøvd ut og etablert.

Problem med tyveri

Det spennende spørsmålet er hvordan butikken skal gardere seg mot tyveri. Det er faktisk ikke verre enn å holde mobilen opp mot strekkoden før både personale og overvåkningskamera tror du har gjort ditt og betaler for det du tar. Istedet hadde du kanskje oppe et mobilspill.

(Kilde: Phonemag, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen