Ernie - Det beste fra 1988 - 1992

Annonsør­innhold
Les hele saken »

"Ernie", en klassisk og moderne humortegneserie med glimt i øyet og absurde situasjoner. Er det originalt og interessant? Jada. Morsomt i små doser? Definitivt. Blir det for mye med en hel bok? Helt klart.

Gjennomsnittlig og trygt oppsett

Boka starter med et forord som kanskje ikke er hysterisk morsomt, men informativt og godt. Forordet forteller en del av historien bak "Ernie", noe som kan være interessant for "Ernie"-entusiaster, håpefulle serietegnere og sikkert noen til. For å bryte opp det som ville blitt et snøskred av striper er boken delt opp i kapitler, noe som gjør susen for å dele opp inntrykkene litt og skaper et minimalt pusterom når det blir for mye.

"Ernie" har en særegen strek og absurd humor.


Mislykket dynamikk

Forestill deg følgende scenario: En tegneserie har ikke lenger nyhetens interesse. Antall striper begynner å bli høyt. Hva redder en slik stripe fra å havne blant alt bunnslammet av utdaterte striper og tynne konsept? En sikker vinner er en serie med dynamisk karaktergalleri som lett kan utvides og endres. Ernie er et kroneksempel på førstnevnte. Nye karakterer er inn og ut oftere enn profilerte fotballklubber skifter trener.

Dessverre har dette lite innvirkning på kampen for å opprettholde standarden; hovedkarakterene er relativt statiske, og de fleste karakterene som introduseres for en kort stund utgjør ikke noen stor forskjell i stripene. Undertegnede fikk flere ganger følelsen av at serien har et potensiale som ikke blir utnyttet fullt ut. Til tider virket det som om serietegneren var redd for å forandre på de velfungerende hovedpersonene. En direkte konsekvens av dette er at "Ernie" er en serie som egner seg best i små doser; for mye av det samme gir kvalmende ettersmak.

Denne utgivelsen er ett eksempel på at det kan bli for mye av det gode noen ganger.
Denne utgivelsen er ett eksempel på at det kan bli for mye av det gode noen ganger.

Humoristisk og overdrevet

I små doser er "Ernie" noe av det beste. Enkle og karakteristiske tegninger av karakterer med markerte særpreg og en svært overdreven strek er i seg selv nok til å få en til å glise. Legger man til noen freske og urealistiske dialoger blir det absurde så morsomt at latteren bobler over både titt og ofte, selv i disse grå høstdager.

Les vårt intervju med serieskaper Bud Grace.

Konklusjon

"Ernie" er tegnet med en særegen strek som har inspirert flere yngre serieskapere, og de virkelighetsfjerne situasjonene trigger latteren flere ganger. Serien er dessverre litt for lite variert; det blir mye de samme vitsene og de samme poengene. Personlig sier jeg et rungende «ja takk!» til "Ernie" – i små doser.

Egmont Serieforlaget AS Ernie – Det beste fra 1988 – 1992

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen