Ericsson vil selge Sony Ericsson til Sony

Ericsson vil selge Sony Ericsson til Sony

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Men om Ericsson virkelig vil selge seg ut av Sony Ericsson er litt uklart. Administrerende direktør i Sony Ericsson, Carl-Henric Svanberg sier ifølge Financial Times at det ikke er utenkelig at Ericsson vil gå inn med frisk kapital i Sony Ericsson for å sikre selskapet gjennom de pågående krisetidene. Hvor stort beløp det kan være snakk om vil Svanberg ikke si.

Sony sier det er for tidlig å spekulere i om det er aktuelt med økonomisk støtte til datterselskapet, men legger til at selskapet, om nødvendig, vil støtte Sony Ericsson økonomisk.

Selger til Sony
Sony Ericsson har i første kvartal i år hatt en nedgang i salget på 35 prosent. I artikkelen fra Financial Times siteres Svanberg på en uttalelse om at Sony er en naturlig kjøper til Ericssons aksjepost i selskapet. Det har satt fart i ryktene om at Ericsson ønsker å selge seg ut av Sony Ericsson.

Sony presiserer at de har som mål å gjøre Sony Ericsson til et lønnsomt foretak. Ericsson har det samme målet, hevder Sony.

Sony Ericsson skulle bli verdens tredje største mobilprodusent innen 2011. Nå sier direktør i Sony Ericsson, Dick Komiyama, at målet muligens ikke blir nådd før i 2012.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen