Ericsson og TI skal krympe smarttelefonen

De fleste mobiltelefoner du får kjøpt i dag er satt sammen av deler fra en lang liste med underleverandører. Denne måten å lage telefoner på er kostbar for mobilprodusentene, samtidig som det slett ikke er en selvfølge at de forskjellige komponentene fungerer optimalt sammen.

Ericsson, som leverer nettverkskomponenter til blant annet Nokia og Sony Ericsson, har nå slått seg sammen med verdens største produsent av prosessorer for mobiltelefoner, Texas Instruments. Målet er å kombinere hverandres produkter i ett enkelt brikkesett, beregnet på smarttelefoner.

Mindre og billigere

Dette har flere positive sider. For eksempel vil de kunne skreddersy delene slik at brikkesettet tar mindre plass i mobiltelefonen. De forskjellige kretsene vil også kunne legges opp slik at det kreves mindre strøm for å drive telefonen. Ytelsen vil nok også kunne bli bedre når produktene lages for å passe sammen helt fra planleggingsstadiet.

Det vil også bli billigere for produsentene å bestille en ferdig pakke istedenfor flere komponenter. Francis Sideco, en analytiker hos iSupply, anslår at mobilprodusentene kan spare så mye som $10 millioner (ca 60 millioner kroner) årlig på samarbeidet mellom Ericsson og Texas Instruments.

Det første brikkesettet fra duoen får støtte for super-3G med en nedlasningshastighet på 7,2 Mbit, og støtter operativsystemene Linux, Symbian (både Series 60 og UIQ) og Windows Mobile. De første telefonene med denne løsningen skal etter planen lanseres mellom høst og nyttår neste år.

(Kilder:The Inquirer, CNN, EEtimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen