Er Mac Pro giftig?

En fransk forsker med en Mac Pro hadde over lengre tid irritert seg over en "stank" som kom fra maskinen sin. Han bestemte seg for å finne ut hva dette dreide seg om og fikk analysert og testet lukten. Resultatene viste syv ulike giftstoffer.

Blant problemene disse giftstoffene kunne fremkalle finner vi blant annet hud-, øye- og pusteirritasjon, men det mest alarmerende stoffet av de syv er benzen. Den franske forskeren tok først kontakt med Apple support og ble etterfulgt av massiv omtale i diverse medier.

Hardware.no tok kontakt med Apple Norge som henviser oss til Apples offisielle uttalelse på området til amerikanske Macworld.

"Vi har ikke funnet noe som støtter anklagene, men skal fortsette å undersøke saken for kunden", sier Bill Evans, Apples talsmann på saken.

Problemet skal gjelde på Mac Pro-maskiner solgt før 2008. Hvis det franske laboratoriet har rett i sine analyser gjelder det svært små doser giftstoffer i luften. Foreløpig ingen krise for Mac Pro-brukere altså, men en eventuell ny uttalelse/løsning på problemet vil bli fulgt opp.

(Kilder: Gizmodo og Macworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen